Gepard Finance zaznamenaly v březnu historicky nejlepší výsledky

Obavy spojené s omezeními kvůli šíření koronaviru covid-19 na hypoteční trh nakonec nijak nedolehly. Dosavadní letošní výsledky naopak ukazují meziroční 50% růst a celkový objem sjednaných hypoték v posledních 12 měsících výrazně převyšuje čísla z předchozích let. Společnost Gepard Finance, největší hypoteční specialista na českém trhu, zaznamenala letos v březnu historicky nejvyšší objem zprostředkovaných úvěrů na bydlení za celou svou osmnáctiletou historii.

Trh hypotečními úvěry prochází v posledních měsících obdobím zvýšeného zájmu klientů. Na počátku covidové pandemie přitom tento segment čelil značným obavám o svůj další vývoj. Nebylo totiž vůbec zřejmé, jak se projeví dopady případných omezení ze strany bank, obavy klientů o stabilitu příjmů či obtíže spojené s omezením osobního setkávání s klienty.

Tyto obavy se však ukázaly jako liché a trh jako celek je aktuálně ve znamení vysoké poptávky po financování bydlení. Objemy uzavřených hypoték za dva měsíce roku 2021 vzrostly v meziročním srovnání o více než 50 %. Celkový objem uzavřených hypoték za posledních 12 měsíců se nezadržitelně blíží výši 300 miliard Kč, což významně předčí všechny výsledky předchozích let.

V souladu s vývojem celého trhu zaznamenává rekordní růst také společnost Gepard Finance, která se na oblast financování bydlení úzce specializuje a je největší společností tohoto druhu na českém trhu.

„Pozici největšího hypotečního specialisty v Česku se nám daří navzdory veškerým dopadům koronavirové krize více než úspěšně obhajovat. To potvrzují naše výsledky nejen minulého roku, ale i prvních měsíců roku 2021,“ říká Jiří Pathy, předseda představenstva a generální ředitel GEPARD FINANCE, a. s. „V měsíci březnu jsme dokonce dosáhli historicky nejvyššího objemu zprostředkovaných hypotečních úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření za celou osmnáctiletou historii našeho působení na trhu. Za skvělé výsledky patří náš dík všem našim kolegům – specialistům na oblast financování bydlení – i našim partnerům, bankám a stavebním spořitelnám,“ dodává Jiří Pathy.

Gepard Finance

GEPARD FINANCE jsou specializovanou makléřskou firmou, která působí na trhu 18 let. Jejím hlavním oborem činnosti je poradenství v oblasti hypotečních úvěrů a kompletní zpracování úvěrových produktů. Profesionální makléři svým klientům zdarma zajišťují hypotéky, úvěry ze stavebního spoření. V současné době disponuje franšízová síť GEPARD FINANCE 100 obchodními místy, čímž je zajištěna snadná dostupnost a obsluha klientů po celé České republice. Společnost je zakládajícím členem Asociace hypotečních makléřů a držitelem značky kvality „FÉR hypotéka“.