Dopravně bezpečnostní akce na konce prázdnin – Policie ČR

Prázdniny se chýlí ke svému konci a s tím je spojený i zvýšený provoz na našich komunikacích.

Jako každoročně proběhnou na našich silnicích dopravně bezpečnostní akce v souvislosti s koncem letních prázdnin a v návaznosti na začátek školního roku, a to od čtvrtka do neděle. Konec prázdnin se v dopravě projevuje zejména podstatně vyšší hustotou silničního provozu, čímž stoupá pravděpodobnost vzniku dopravních nehod. 

Zaměření na bezpečnost

Akce budou prioritně zaměřené na kontrolu dodržování stanovených rychlostních limitů, způsobu jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, obzvláště při přepravě dětí, zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči vozidel před a během jízdy, telefonování za jízdy, technického stavu motorových vozidel, dokladů předepsaných pro řízení motorových vozidel a dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona o silničním provozu.

Do akcí budou nasazeny rovněž hlídky Moto-teamu a Auto-teamu Policie České republiky, které budou dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu na vybraných pozemních komunikacích. V průběhu předmětné akce, zejména pak na dálnicích, v místech probíhajících dopravních omezení, jakož i v místech zvýšeného porušování pravidel silničního provozu ze strany řidičů nákladních vozidel bude tato akce probíhat v kombinaci s leteckým dohledem.

Našim cílem není pouze represivní rovina, ale chceme zejména působit preventivně v oblasti bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích tak, aby došlo ke snížení počtu dopravních nehod, a tím nejen ke zvýšení bezpečnosti, ale i plynulosti na pozemních komunikacích.

HESLO POLICIE : Buďte na svých cestách opatrní, ať se vždy bezpečně vrátíte do svých domovů.