Direct pojišťovna je opět plně v rukou skupiny VIGO Pavla Řeháka

  Martin Kúšik a Pavel Řehák se během léta domluvili na odprodeji padesátiprocentního podílu Directu zpět skupině VIGO Investments, která tak nyní vlastní 100 % pojišťovny. Direct se chce věnovat aktivně dalším projektům, jako je Direct auto zaměřený na mobilitu 21. století nebo rozvoj mobilní aplikace pojišťovny. 

Rozhodnutí bylo v souladu se záměry obou partnerů. „Vše proběhlo ve velmi přátelském duchu. Tři roky společné cesty a úspěšné spolupráce na rozvoji pojišťovny posunuly Direct o generaci dál a v současné době tak můžeme plánovat a realizovat další zásadní kroky rozvoje pojišťovny,“ popsal předseda představenstva Direct pojišťovny Pavel Řehák.  

Direct nyní investuje do rozvoje autoslužeb, spouští mobilní aplikaci a pracuje na dalších inovativních řešeních pro klienty.

„Zkrátka na pevných základech vybudovaných společně s Odyssey 44 realizujeme další velký skok. Skupina VIGO navýšením podílu v pojišťovně posiluje svoji kontrolu a upevňuje pozici pojišťovny jako klíčového pilíře skupiny. Zároveň vyjadřuje své odhodlání dlouhodobě rozvíjet pojišťovnu a budovat v ní jednoduchou, rychlou, spolehlivou a přátelskou firmu pro klienty,“ dodal Řehák. 

Pavel Řehák

Strategie pojišťovny se po odchodu Odyssey 44 nemění.

„Právě naopak. Stojíme v bodě, kdy kolem sebe vnímáme řadu nových příležitostí neskutečných rozměrů, které podporují to, proč jsme vznikli. Nikdy jsme nechtěli být dvacátá pojišťovna v řadě, jsme tu od toho, abychom měnili svět kolem sebe k lepšímu a pomáhali dodávat skvělé klientské zážitky,“ upřesňuje Řehák s tím, že akcionářská struktura je v tuto chvíli ukotvená. 

VIGO Investments a Odyssey 44 uzavřely dohodu o strategickém partnerství a dlouhodobém rozvoji Direct pojišťovny 26. 2. 2018, kdy vzniklo rovnocenné partnerství na základě společných hodnot a vize.  

Odyssey 44 je rodinná firma založená roku 2014 se sídlem v Praze. Její zakladatel Martin Kúšik byl dříve spolumajitelem investiční skupiny Penta a investičnímu podnikání se tak věnuje více než 20 let. Hlavním cílem Odyssey 44 je investovat do výjimečných podniků, které vytváří trvalé hodnoty pro své zákazníky a zaměstnance.