DACHSER první kompletní vlak na cestě z ČÍNY do EVROPY

Poskytovatel logistiky DACHSER vyslal do Měsíce první kompletní vlak z Číny. To se skládala z padesáti 40-stopových (FEU) kontejnery a dorazil do Ludwigshafen, Německo, na konci prosince.

První kompletní vlak na západ

Jedná se o první kompletní vlak na západ, který byl přepravován týmy DACHSER v Německu a Číně. V loňském roce společnost DACHSER zřídila pravidelný komplexní vlak pro chemické výrobky směřující na východ. Na této trase čínský tým DACHSER koordinoval celý proces sběru přímo s železničním provozovatelem, včetně vyzvednutí, vstupu do terminálu a celního odbavení. V Ludwigshafenu zorganizovala německá pobočka DACHSERU v Mannheimu distribuci kontejnerů prostřednictvím sítě DACHSER do dalších měst v Německu a Evropě.

Pandemie a následná omezení letecké a námořní dopravy vedly ke zvýšené poptávce po železniční dopravě. Zároveň železniční doprava vrcholí kvůli čínskému Novému roku,kterýnadále řídí trh ,“ říká Vedat Serbet, manažer železničních služeb EMEA pro SPOLEČNOST DACHSER. „Sledujeme trend rostoucíhopočtu zákazníků, kteří hledají spolehlivé a nákladově efektivní dopravní řešení mezi Evropou a Asií a konečně se přikláníme k železniční nákladnídopravě .““

Spolehlivá a konkurenceschopná alternativa Nová Hedvábná stezka, která spojuje Čínu s Evropou přes Erenhot v Mongolsku, Rusku, Bělorusku a Polsku, poskytuje pozemní trasu se stabilními podmínkami pro přepravu například chemického zboží. Toto řešení je navíc užitečnou a nákladově efektivní alternativou k letecké a námořní dopravě.

„Železniční doprava je spolehlivá ve svých jízdních řádech a poskytuje zákazníkům řešení, jak se vyhnout kolísavým cenám námořní přepravy nebo náhlému zrušení letu. V neposlední řadě je cenově dostupnější než letecká doprava,“ dodává Serbet.

Základní informace o společnosti DACHSER Slovakia a.s. Historie společnosti DACHSER začíná v roce 1995, kdy byla založena společnost Lindbergh Air Freight, s.r.o. Po podání žádostí zákazníků byly rovněž vyvinuty činnosti pro poskytování námořní a pozemní dopravy. V roce 2004 se společnost stala součástí německé logistické společnosti DACHSER a do roku 2009 působí na trhu pod názvem LINDBERGH & DACHSER a. s. Od 1.1.2010 působí na trhu pod obchodním názvem DACHSER Slovakia a. s. Přejmenování dokončilo integrační proces společnosti do globální sítě skupiny DACHSER. V současné době má DACHSER 5 poboček na Slovensku, kde zaměstnává 200 zaměstnanců.

Dachser Family Company

DACHSER se sídlem v německé Kempteně je předním evropským poskytovatelem logistických služeb. Společnost DACHSER poskytuje komplexní dopravní logistiku, sklady a individuální služby zákazníkům ve třech oblastech podnikání: DACHSER European Logistics, DACHSER Food Logistics a DACHSER Air & Sea Logistics. Nabídku doplňují další služby, jako je smluvní logistika, konzultace a poradenství a specifická řešení šitá na míru jednotlivým odvětvím. Díky komplexní dopravní síti v Evropě i v zámoří a informačním technologiím, které jsou plně integrovány do všech systémů, poskytuje společnost DACHSER inteligentní logistická řešení po celém světě. V současné době zaměstnává asi 30.600 lidí v 399 místech po celém světě. Za rok 2018 uskutečnila přibližně 83,7 milionu zásilek o hmotnosti 41,3 milionu tun. Celkový obrat společnosti Dachser v roce 2018 činil 5,6 miliardy EUR. Pro více informací navštivte www.dachser.sk