Česko vybírá nejlepší DestinaCZi


Která místa máte v Čechách, na Moravě a ve Slezsku nejraději? Na kterém výletě se vám nejvíce líbilo? Agentura CzechTourism vyhlašuje šestý ročník soutěže o nejlepší turistické atraktivity DestinaCZe 2018.

Loňským absolutním vítězem soutěže se stala Skalní města Broumovska, která vyhrála i v kategorii Česko jede, a to s celkovým počtem 3 355 hlasů. Uspěl například také Zámek Valtice v kategorii Baroko všemi smysly a Návštěvnická centra na Šumavě, která soutěžila mezi nejzajímavějšími Eko-friendly projekty. Jako nejlepší destinaci pro rodinu zvolili fanoušci Vodní dům.

 

V letošním roce se bude soutěžit ve třech kategoriích ČS100, Česko jede a Trendy a novinky. Finalisty, ze kterých veřejnost zvolí své vítěze, vybírala odborná porota. Zastoupeno je celkem devět turistických regionů České republiky. Letošní ročník soutěže směřuje také k většímu zapojení mladšího publika a to skrze spolupráci s českými influencery KubajSZem a Freecoolinou.

 

„Soutěže jako DestinaCZe pomáhají zvýšit povědomí o méně známých turistických cílech, které lákají na nevšední zážitky v regionech České republiky. Snažili jsme se vybrat místa tak, abychom veřejnosti nabídli pestrou škálu méně vytížených zajímavých destinací s bohatou nabídkou historických, kulturních a přírodních zajímavostí,“ uvedla ředitelka CzechTourism Monika Palatková.

 

V oblíbené soutěži je možné hlasovat v době od 14. května do 24. června, a to na webové stránce ceskozemepribehu.cz/destinacze. Stačí jen rozdělit zlatou, stříbrnou a bronzovou medaili mezi devět subjektů.

Kategorie ČS100 představuje objekty, které jsou spojeny s výročím založení Československa. Jsou to například Loosovy interiéry v Plzni, brněnské vilové kvarteto sestávající z vil Tugendhat, Stiassni, Löw-Beer a Jurkovičovy vily, nebo prvorepublikový letohrádek sv. Vojtěch.

 

V kategorii Česko jede jsou nominována místa, kde je možné trávit dovolenou aktivně. O první místo soutěží Stezka podél Lužnice, Singltrek pod Smrkem a cyklostezka Ohře.

 

Vyznavače nevšedních zážitků a cestovatele prahnoucí po novinkách bude zajímat kategorie Trendy a novinky, ve které se o vítězství utkají Stezka korunami stromů – Krkonoše, Jarošovský pivovar a horní stanice lanovky na Pustevnách.

 

Pro hlasující jsou připraveny pravidelné týdenní výhry a poukazy na rodinné vstupy do jednotlivých subjektů v soutěži. Hlavní cenou je pak třídenní pobyt na letohrádku sv. Vojtěch v Počátkách.

 



Booking.com

Více informací:

Mgr. Jan Toloch

manažer marketingu

ČCCR – CzechTourism

tel.: 774 838 702

e-mail: toloch@czechtourism.cz