BOHEMIA SEKT je vítězem soutěže Vinařství roku v kategorii Velká vinařství

Prestižní soutěž Vinařství roku, pořádaná Svazem vinařů ČR a Národním vinařským centrem za podpory Vinařského fondu ČR a Jihomoravského kraje, zná své vítěze. První místo v kategorii Velká vinařství získala společnost BOHEMIA SEKT ze Starého Plzence. Titul je potvrzením dlouhotrvajících mimořádných výsledků.

Absolutní vítěz i vítězové kategorií svým podnikáním v oboru musí nadmíru pozitivně vybočovat z řady ostatních vinařství v České republice. K zisku ocenění musí vinařství splňovat řadu kritérií, například vyrábět vína vynikající kvality, mít tuzemské nebo zahraniční úspěchy, používat inovativní technologická řešení a přispět k pozvednutí, rozvoji a modernizaci vinařského oboru v daném roce, kdy probíhá hodnocení.

Vítězství společnosti BOHEMIA SEKT

Vinařské společnosti se každoročně utkávají ve třech kategoriích – velká, střední a malá vinařství.  Letos vítězství v kategorii Velká vinařství přisoudila společnosti BOHEMIA SEKT sedmičlenná odborná porota složená ze zástupců Státní zemědělské potravinářské inspekce, Mendelovy univerzity, sommelierů, vinohradníků, architektů a odborníků na marketing a PR.

 

„Titul Vinařství roku vnímám jako komplexní ocenění naší firmy a práce našich zaměstnanců nejen v loňském roce. Je to potvrzení nejen kvality našich vín a postupů a inovací ve výrobě a na vinici, ale také obchodních a marketingových aktivit a strategie. Vítězství v naší kategorii si proto velmi vážíme, zároveň je ale závazkem do dalších let, stále se zlepšovat a tento úspěch v budoucnu zopakovat,“ řekl ředitel společnosti Ondřej Beránek.

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže

Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo 26. ledna 2023 ve Hvězdárně a planetáriu Brno. Večerem provázel Marek Eben. Absolutním vítězem soutěže se stalo Kadrnka rodinné vinařství z Březí, soutěžící v kategorii „Malá vinařství“.

 

Foto (zprava): Ondřej Beránek, ředitel společnosti BOHEMIA SEKT, Marek Eben, moderátor slavnostního večera a Josef Švéda, vedoucí výroby a hlavní sklepmistr s trofejí „Vinařství roku“ v kategorii Velká vinařství.

 

Zdroj a foto: BOHEMIA SEKT