Aplikace MAD Třebíč zvítězila

V krajském kole soutěže Zlatý erb zvítězila v kategorii nejlepší elektronická služba a projekty Smart city mobilní aplikace MAD Třebíč. Ta slouží cestujícím k vizualizaci poloh autobusů městské dopravy, najdou zde aktuální odjezdy, zpoždění, výluky i dopravní omezení. Aplikace v aktuálním čase sleduje průjezd spojů městských autobusů v Třebíči na mapovém podkladu, s možností filtrování podle čísla linek.

V kongresovém sále Krajského úřadu Kraje Vysočina převzal cenu z rukou hejtmana Jiřího Běhounka a předsedy spolku Český zavináč, který soutěž pořádá, Tomáše Renčína místostarosta Třebíče Vladimír Malý a pracovnice odboru dopravy Petra Kloudová. Třebíč postupuje do celostátního kola soutěže, které proběhne v říjnu letošního roku.



„Aplikace je intuitivní, jednoduchá a přehledná. Jako mapový podklad slouží Google mapy, pohybující se autobusy jsou barevně rozlišeny podle čísla linky. Mapa obsahuje i aktuální dopravní situaci, takže cestující získají kompletní přehled o stavu dopravy ve městě,“ uvedl místostarosta Malý.

 


Aplikace MAD Třebíč je zdarma ke stažení pro OS Android v e-shopu Google play.