90. ročník GIMS zrušen

90. ročník GIMS, který měl uvítat média od příštího pondělí a širokou veřejnost od 5. do 15. března 2020, se nyní neuskuteční.

90.ročník GIMS, který měl od příštího pondělí uvítat média a širokou veřejnost od 5. do 15. března 2020, se nyní nakonec neuskuteční. Jedná se o rozhodnutí federální rady ze dne 28. února 2020 do 15. března 2020 se nesmí konat žádné akce s návštěvnosti přesahující 1 000 lidí Rozhodnutí bylo vydáno 3 dny před zahájením výstavy pro média.

Pořadatelé přijímají toto rozhodnutí:

„Litujeme této situace, ale zdraví všech účastníků a našich vystavovatelů je naší prioritou. Jedná se o případ vyšší moci a představuje obrovské ztráty pro výrobce, kteří do své prezentace v Ženevě masivně investovali. Jsme však přesvědčeni, že toto rozhodnutí pochopí, “uvedl Maurice Turrettini, předseda představenstva nadace. Chtěli bychom poděkovat všem, kteří se podílejí na organizaci předchozích ročníků GIMS do roku 2020.

Několik dní před zahájením akce byla výstavba stánků téměř dokončena. Před týdnem, během tiskových konferencí oznamujících zahájení nic nenaznačovalo, že takové opatření je nutné. Situace se změnila s výskytem prvních potvrzených onemocnění koronavirem ve Švýcarsku a rozhodnutí Federální rady o zákazu pořádání akcí s návštěvností nad 1000 osob.
Finanční důsledky pro všechny účastníky akce jsou významné. Jedno je jisté: vstupenky již zakoupené na akci budou vráceny.

Organizátoři budou co nejdříve informovat prostřednictvím svých webových stránek.