2021 BRITISH GRAND PRIX – vyhlídky týmu Mercedes-AMG Petronas Formula One

Desátý závod FORMULE 1 2021 se uskuteční na okruhu v Silverstone, na Grand Prix Velké Británie Velké Británii    

Toto Wolff hovoří o GP Velké Británie

Míříme na víkend do Silverstone s 140 000 nadšenými fanoušky F1 a uprostřed těžkého boje o šampionát. Okruh je vzdálen pouhých deset minut od našeho domova v Brackley a 45 minut od Brixworthu – a bude to obrovský zážitek závodit před tolika nadšenými příznivci. První víkend s novým kvalifikačním formátem sprintu přináší novou výzvu pro všechny týmy. S pouhým jediným hodinovým tréninkem před páteční kvalifikací a konfigurací automobilů od začátku standardní kvalifikace v pátek bude mít každý, kdo dokáže dosáhnout nejvyšší rychlosti, výhodu. Přizpůsobíme náš přístup a průběžné plány, abychom zajistili, že jsme nejlépe připraveni na každý aspekt nové výzvy.

Letos poprvé projedeme Hamilton Straight, což bude pro Lewise a celý tým výjimečný okamžik. Nenapadá mě jiný příklad aktivního pilota, který by byl takto poctěn na okruhu- to je jen důkazem čeho se  Lewisovi v tomto sportu dosud podařilo dosáhnout v jeho kariéře. Ale vím, že přijde sobota a neděle, a jediné na co se soustředí bude boj o maximální počet bodů . Valtteri vstupuje do tohoto víkendu plný sebevědomí: v obou závodech v Rakousku předvedl silný výkon se dvěma pódiovými umístěními a chce pokračovat  a tvořit základ v ​​tabulce šampionátu jezdců.

Silverstone je neuvěřitelná trať, rychlá a plynulá, která, jak doufáme, by měla lépe vyhovovat našemu vozu ve srovnání se Spielbergem. Provedli jsme také několik  drobných aktualizací vozu a těšíme se, až uvidíme, jak budou fungovat. Víme, že musíme dát Lewisovi a Valtterimu auto, aby předvedli dobrý výkon v Silverstone, a všichni v Brackley a Brixworthu na tom pilně pracují.

CO JSOU F1 SPRINT KVALIFIKAČNÍ ZÁVODY?

Víkendový formát Velké ceny Velké Británie bude jiný než obvykle, a to díky zavedení kvalifikačního závodu Sprint. Jedná se o první ze tří plánovaných závodů, kde bude použit tento nový víkendový plán, s novým způsobem rozhodování o startovním roštu pro nedělní závod.

V pátek mají týmy pouze jeden 60minutový trénink na vyladění vozu, než zamíří ke standardními třídílného kvalifikačními formátu, který všichni známe. Výsledek normální kvalifikační relace rozhoduje o startovním roštu pro kvalifikační závod Sprint.

V sobotu se jede druhý a poslední 60minutový trénink, než začne nový, 100kilometrový sprintový kvalifikační závod. Ve Silverstone se bude jednat o 17kolový sprint který určí pořadí hlavního nedělního závodu.

Nový formát představila F1, FIA a týmy, aby okořenily víkend, přidaly několik nových aspektů a přidaly další výzvu závodního víkendu. Je to něco, čemu budou všechny týmy společně čelit, takže jde o krok do neznáma pro všechny .

Upravený plán znamená, že piloti a týmy mají méně času na doladění nastavení vozu. FP1 v pátek bude jedinou skutečnou šancí vyzkoušet si před kvalifikačním závodem jízdy s nízkým palivem, protože sobotní FP2  bude zaměřen na závod s vyšším palivem, aby bylo auto připraveno na nedělní závod.

 

Zdroj: Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

 

Formule 1 – kalendář závodů 2021