1. března začíná další fáze rekonstrukce Koněvovy ulice na Praze 3

V pondělí 1. března 2021 bude v ulici Koněvova zahájeno pokračování 1. etapy kompletní rekonstrukce, která bude z důvodu zachování maximální možné obslužnosti území rozdělena na dvě části, a to na úsek Rokycanova – Ostromečská (1. 3. – 29. 8. 2021) a úsek Ostromečská –Černínova (30. 8. –30 . 11. 2021).

 

Kompletní rekonstrukce zahrnuje změnu polohy chodníkových obrubníků, úpravu šířky jízdního koridoru. Navrženy jsou parkovací pruhy v parkovacích zálivech se shodnou výškovou úrovní vozovky, díky němuž odpadne nebezpečné parkování na chodníku. Vozovka je navržena asfaltová, parkovací zálivy z velké žulové dlažby, chodníky z kamenné mozaiky. Součástí stavby je úprava odvodnění, přeložky sítí, sadové úpravy a nový mobiliář včetně přemístění stávajícího mobiliáře. Dále dojde k opravě vodovodů a kanalizací, úpravě světelného signalizačního zařízení, vybudování nového veřejného osvětlení a provede se překládka inženýrských sítí.

Po celou dobu rekonstrukce bude zajištěn přístup do objektů pro obyvatele i pro obchodníky – ti budou mít vyznačena místa pro zásobování svých provozoven nebo budou místa individuálně domluvena s vedením stavby. Stavba projedná také místa na svoz odpadu. Dopravní značení osazené v rámci širších vztahů bude informovat řidiče o omezení a navádět je na objízdné trasy tak, aby nedocházelo k nadměrnému zatěžování místních komunikací a aby bylo zamezeno projíždění transitních vozidel neznačenými objížďkami. „Městská část Praha 3 není ani investorem stavby, nepovoluje stavbu ani související uzavírky. Snažíme se však o stavbě a jejím průběhu co nejlépe a včas informovat a řešit se zhotovitelem a hlavním městem vzniklé problémy nebo požadavky místních obyvatel. Chceme zajistit přístupnost objektů, dobré podmínky pro pěší a možnost zásobování či náhradního parkování,“ ujišťuje Ondřej Rut, místostarosta Prahy 3.