Zorka Hejdová je těhotná. Jaké jsou plány nastávající maminky?

V moderátorka Evropy 2 Zorka Hejdová prozradila krásné tajemství, že spolu s manželem Mírou Hejdou čekají miminko.  Narodit se má začátkem dubna. My jsme jí pro vás vyzpovídali.  Dříve moderovala spolu s manželem i na Frekvenci 1.

 

Plánuješ pokračovat v moderování na Evropě 2 i po příchodu miminka, nebo se chceš plně věnovat mateřským povinnostem/radostem?

Já to zatím nechci plánovat, protože si myslím, že cokoliv si nyní naplánuji, bude v reálném životě jinak. Nicméně návrat určitě plánuji, jenom se neví za jak dlouho. Byla bych strašně ráda, kdybych se mohla vrátit, protože rádio je moje srdeční záležitost a vím, že mi bude strašně chybět. Otázka je za jak dlouho a jestli bude ta možnost. V mým delším plánu to určitě je.

 

Na Instagramu jsi velmi aktivní. Můžeme se tedy těšit i na fotky s miminkem?

To je další věc, která se na sociálních sítích vždycky hodně probírá, zda dítě zveřejňovat, nebo ne. Já myslím, že já ho budu zveřejňovat. Respektivě fotky s ním. Protože tam sdílím všechny možný sféry svého života a miminko k tomu bude bezpochyby patřit.

 

Ty se pohybuješ hodně ve světě módy a jsi její velká znalkyně. Přemýšlíš už nyní nad outfity pro malé a díváš se po trendech, co pro ně frčí?

Určitě, já bych právě chtěla i pomocí Instagramu nebo skrz sociální sítě přinášet inspiraci, jak se oblékat trendy i v době těhotenství. Jsem zvědavá, zda se mi to podaří. Možná to sama vzdám. Nerada bych skončila, že si koupím dvoje těhotenský legíny a v těch budu chodit čtyři měsíce. Chci objevovat tento svět kousků, které se dají nosit i v těhotenství. Takže i na to se těším, je to taková fashion výzva.

 

Budete chtít vědět dopředu pohlaví? S tím souvisí i další dotaz. A máte už vybraná nějaká jména?

Jména už vybíráme, máme už jednoho favorita. To si ale chceme nechat určitě pro sebe. Každopádně pohlaví určitě budeme chtít znát. Nebude to překvapení, já bych to zvědavostí asi nevydržela.

 

Plánovali jste rodinu dopředu?

Plánovali jsme rodinu. Myslím, že to přišlo v ten správný čas, kdy jsme si to oba přáli. Oba jsme cítili, že ten čas už uzrál. Sice doba, věci kolem nás a koronaviru nejsou úplně lehký, ale načasování pro mě je úplně ideální. Já mám nyní spoustu času si to užít, odpočívat a nemusím odříkat žádné pracovní nabídky. Přišlo to přirozeně v době, kdy mám prostor k odpočinku. Myslím, že to přišlo akorát.

 

Přemýšlíte už rovnou nad sourozenci?

Nerada bych zůstala u jedináčka. Ráda bych měla dvě děti minimálně. Dvě až tři. Ale ještě jsem neodrodila ani to první, tak je těžké plánovat takhle do budoucna. Určitě bychom rádi pak nějakého sourozence. Teď ale prožíváme hezky první těhotenství.

 

Mimčo se narodí začátkem dubna. Zvažuješ porod doma, nebo dáš přednost bezpečí nemocnice?

To je jedna z mála věcí, která je naplánovaná určitě. Doma bych nikdy nerodila, nikdy bych nevystavila sebe a dítě takovému riziku. Ale ať si dělá každý, co chce podle svého vědomí a svědomí. Já určitě budu rodit v Plzni, normálně v porodnici pod dohledem. Tady není čeho se bát.

 

Jak reagoval tvůj parťák na Evropě 2 Tomáš Zástěra, když se novinku dozvěděl?

Reakce Tomáš byla velmi vtipná, ona je vyhlášený svým smyslem pro humor. Padaly tady takový věci, že kdyžtak bude rodit on dítě, že budu vysílat do poslední chvíle a takový různý vtípky. Tak jsem z toho pochopila, že bude nerad, až budu odcházet, což mě zase strašně moc těší. Věřím, že budeme zase brzo vysílat spolu, jak to půjde.