Žluté lázně zvou v srpnu k vodě – Vltava je studená ale čistší než v minulosti

Návštěvníky areálu čekají nová šlapadla, megaboardy i party vor.V areálu Žluté lázně je léto v plném proudu. Přestože zůstává voda ve Vltavě kvůli kaskádě velmi studená, odborníci se shodují, že je čistší než v minulosti. Milovníci vodních sportů se tak nemusí bát případného vykoupání na paddleboardu, megaboardu či kajaku. Areál nabízí přes dvacet plavidel na vodu, čerstvě také čtyři nová šlapadla. Zvýšený zájem je také o party vor.

„Žluté lázně byly prvním místem, kde bylo možné si půjčit dnes tak oblíbený paddleboard. O něco později jsme začali půjčovat i megaboard, se kterým je zážitek zase trochu jiný, protože balanc musíte držet v partě až osmi lidí. Všem nabízíme možnost využít instruktora, takže není se čeho bát,“ upřesňuje Hana Tietze, mluvčí areálu Žluté lázně.

 

Proměna Žlutých lázní v čase – z koupání na paddleboard

Koupání ve Vltavě v areálu Žluté lázně je na vlastní odpovědnost, především pak kvůli nízké teplotě vody, která dosahuje kvůli vltavské kaskádě i v horkých dnech maximálně 16 stupňů. „Původně sloužil areál jako koupaliště a sluneční lázně (historická fotografie k využití v příloze), po výstavbě vltavské kaskády v 50. letech 20. století se ale voda výrazně ochladila. Nicméně vodním sportům to vůbec nevadí a návštěvníci případné náhlé svlažení nesou s humorem,“ popisuje Hana Tietze. Odborníci ale hovoří o zlepšení kvality vody, Žluté lázně jsou navíc v horní části toku, zatímco pod Prahou voda obsahuje víc bakterií a organického znečištění.

Sportpass Žlutých lázní

Nadšenci do vodních sportů navíc mohou využít Sportpass Žlutých lázní, díky kterému si může každý vyzkoušet více sportů za skvělou cenu. Od pondělí do pátku, od 9 do 17 hodin díky němu každý vystřídá více než dvacet druhů sportů pouze za 200 korun. Ke Sportpassu je nutné si zakoupit vstup do areálu (nebo mít permanentku). Například u beachvolejbalu stačí mít ale pouze jeden Sportpass, díky kterému pak může hrát celý tým. Platí to také pro stolní tenis.

Více informací naleznete ZDE