Vyrobte si zasněžený svícen

Zasněžené svícny vám doma vykouzlí opravdu rozkošnou atmosféru. Pokud vás navíc trápí předvánoční nebo vánoční období, které sníh s lhostejností míjí, můžete si ho trošku přinést alespoň k sobě domů.

Kouzlo zasněžených svícnů

Právě předvánoční čas vybízí k tomu zútulnit si byt nějakou tou na pohled příjemnou dekorací. Pokud navíc zalije váš domov světlem a vůní, tím lépe. Zasněžené svícny si přitom můžete vyrobit sami doma a ani vás to nebude stát příliš peněz, času a energie.

 

Co budete potřebovat

Než se vrhnete do výroby zasněžených svícnů, připravte si: zavařovací sklenici, čajovou nebo klasickou svíčku, třpytky, sůl, lepidlo Herkules, houbičku nebo štětec a další drobnosti na dekoraci dle vašeho vkusu.

Výroba zasněženého svícnu

Nejprve si hrubší nebo jemnější sůl (dle vkusu) nasypte do nádoby. Do soli můžete přisypat také různé třpytky, které seženete v obchodě s výtvarnými potřebami. Svícen však bude vypadat hezky klidně i bez nich.

Poté vezměte očištěnou a suchou sklenici a z vnější strany ji potřete lepidlem. Můžete k tomu použít houbičku nebo štětec. Buď si sklenici potřete celou nebo jen její jednotlivé části. Na lepidlo pak naneste sůl a jemně ji do něj zatlačte. Jakmile lepidlo dostatečně zaschne, můžete hrdlo svícnu ozdobit stuhou, větvičkou jeřabiny či jmelím. Pro větší trvanlivost použijte umělé dekorace. Pro lepší fixaci postříkejte sklenici lakem na vlasy. Dovnitř pak vložte čajovou nebo klasickou svíčku a dílo je hotové.

Pokud si chcete vyrobit zasněžené svícny zkrášlené různými zimními motivy, sežeňte si vánoční samolepky. Nejprve je na sklenici nalepte a teprve potom ji polepte lepidlem a posypte solí s třpytkami. Nálepky potom sejměte a užívejte si svého originálního bytového doplňku, který se může stát i skvělým vánočním dárkem pro vaše blízké.