VRgineers a NovBox představují unikátní VR balíček pro profesionály

Francouzská společnost NovBox, nabízející širokou škálu specializovaných počítačů pro profesionály z oblasti virtuální reality a filmové produkce a VRgineers, zabývající se vývojem profesionálních brýlí pro virtuální realitu, představují XTAL NovBox. Jde o kombinaci VR brýlí XTAL 8K 180° v pevném vojenském kufru, obsahujícím špičkově vybavený počítač s nejnovější grafickou kartou Nvidia RTX.

 

Kombinace XTAL a NovBox umožňuje pracovat ve virtuální realitě i v extrémních situacích a prostředích, kde nelze využít standardní techniku. Může se jednat o prašné prostředí, odolnost proti vodě, otřesům, nebo extrémním teplotám. XTAL NovBox se tak stává ideálním řešením například pro nábor a výcvik vojáků na výcvikových základnách.

XTAL Novbox je také ideálním produktem pro zákazníky, kteří vytváří obsah pro virtuální realitu a s jeho prezentací cestují za svými zákazníky po celém světě, a přitom potřebují využít plný výkon stolního počítače. V neposlední řadě zařízení umožňuje školení zaměstnanců ve společnostech, pro které je důležitá dostupnost VR školícího zařízení bez ohledu na lokalitu.

 

„XTAL NovBox přináší kombinaci vysoce kvalitních VR brýlí a výkonného, ​​odolného a přenosného počítače, který funguje v každém prostředí. Od prezentace na výstavách až po vojenský výcvik, dokáže vždy splnit svůj úkol,“ říká Marek Polčák, ředitel společnosti VRgineers.

 

Jean-Frédéric, generální ředitel společnosti NovBox, dodává: „Naši klienti neustále hledají nejlepší zařízení pro práci ve virtuální realitě, přičemž na trhu neexistuje žádná standardní nabídka. Poptávka si tedy žádá nadstandardní přístup a často i řešení na míru. S XTAL NovBox nabízíme nejnovější grafické karty Nvidia RTX s připojením přes VirtualLink, které bezchybně propojují VR brýle XTAL a výkonný počítač pro použití u všech našich mezinárodních klientů.“

 

Technická specifikace:

 

VR brýle XTAL:

  • Rozlišení 8K (2x4K, tedy 3840×2160 na každé oko)
  • 180° diagonální pozorovací úhel
  • Patentované asférické nefresnelové čočky
  • Integrovaný hand-tracking

 

Novbox PC s certifikací IP67:

  • CPU: i7 9700K nebo i9 9900K
  • GPU: min. Nvidia RTX 2080 Ti nebo Quadro RTX 8000
  • RAM: 32 nebo 64 GB DDR4
  • Paměť: 512 GB SSD min. 4 TB SSD M2
  • Integrovaný monitor: 1920×1080 px
  • Klávesnice s touchpadem
  • Skládací PC kufr

 

 

O společnosti NovBox

 

NovBox je francouzská společnost, která uvedla na trh Inno-case a APY Voyager. Spolupracuje se skupinami jako SAFRAN (letecký průmysl), AFT (logistika) a SNCF (doprava) a její produkty přináší vysokou úroveň kvality a servisu, stejně jako garanci neustálého vývoje a inovací.

 

O společnosti VRgineers

 

Společnost VRgineers se zaměřuje na průmyslová zařízení, která umožňují profesionálům překonávat omezení skutečné a virtuální reality u simulací, designu, výroby a školení pomocí špičkové inovativní VR technologie. Díky patentovanému optickému systému nabízí brýle XTAL nejjasnější obraz pro dokonalý zážitek z VR. Díky inovativnímu přístupu a schopnosti dodávat řešení šitá na míru, využívají produkty VRgineers organizace jako například americké letectvo, NASA, Audi, Lamborghini či ŠKODA AUTO.