V čem vyniká fotoaparát na nových modelech iPhone 14 Pro?

Fotoaparáty nových iPhonů řady Pro a Pro Max prošly výraznou změnou. Jejich objektivy mají větší počet megapixelů a videa dokáží natáčet v kvalitě až 4K HDR. Zajímá tě, co všechno foťáky svedou? To a mnohem víc ti ukážeme v článku. 

Rozlišení vzrostlo na 48 megapixelů

Modely iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max mají klasicky 3 snímače a vylepšené rozlišení hlavního objektivu na 48 megapixelů, s takovou výbavou dokážeš zachytit i sebemenší detail. Naproti tomu iPhone 14 zůstaly klasicky dva objektivy a rozlišení 12 megapixelů.

Zbylé dva objektivy u nejvyšší řady mají rozlišení 12 mpx. Každý má jinou funkci. S jedním pořídíš skvělé panoramatické fotky, v tomto případě jde o širokoúhlý snímač. S teleobjektivem naopak zaostříš na velmi krátkou vzdálenost a pořídíš tu nejostřejší fotku. S rychlým ostřením ti pomůže na jedno kliknutí aplikace Fotoaparátu, která touto funkcí disponuje.

Výsledné fotky jsou ještě lepší díky strojovému učení iPhonu, který minimalizuje šum a přidává fotkám na ostrosti. Fotky v nejvyšší možné kvalitě pořídíš, když přepneš do formátu ProRAW.

Kvalitní fotografie za šera i detailnější fotky vzdálených objektů

Hlavní objektiv je nyní větší a zachytí 4x více světla, i když jsou zrovna horší světelné podmínky. Pro nové iPhony tak není žádný problém méně světla v místnosti nebo šero v přírodě. Na výsledné fotografii se podílí technologie Photonic Engine a Deep Fusion. Spolu vyberou nejlepší pixely a sestaví výslednou fotku.

Fotosoustava je obohacena o Quad-pixelový snímač a právě díky němu pořídíš ostré fotky vzdálenějších objektů, obrázky mají navíc autentičtější a plné barvy.

iPhone 14 Pro

Natáčej videa jako profík

Díky filmovému režimu v iPhonu 14 Pro i Pro Max dosáhneš kvality videí až 4K HDR. Další skvělou vychytávkou při natáčení videí je akční režim, který ti pohlídá stabilitu. Při filmování můžeš jet na kole, nebo běžet a obraz nebude roztřesený. Videa pak upravíš a sestříháš přímo v telefonu, změnit můžeš i hloubku či přeostření dle svých požadavků.

Přední fotoaparát s TrueDepth pro dokonalá selfies

ThrueDepth neunikne jediný detail a při focení skupinového selfie skvěle zaostří všechny na obrázku. I tady platí, že můžeš fotit při horších světelných podmínkách a výsledné fotografie budou ostré a bez šumu. Tuto funkci oceníš také při natáčení videí s přední kamerou.