Ti správní psí kamarádi do rodiny

Pokud jste se rozhodli pořídit si pejska, který by spolehlivě zapadl do vaší rodiny, zkuste níže vybraná psí plemena, která vaši rodinu bez okolků přijmou za vlastní. Mají totiž skvělé charakterové vlastnosti a také pozitivní vztah k dětem.

Belgický ovčák malinois

Jedním z takovýchto plemen je například malinois. Belgický ovčák malinois se dokáže do své nové rodiny velmi rychle zamilovat a zůstat jí věrný. Malinois je především skvělý hlídač a ochránce. Pokud se k němu děti chovají přátelsky, oplácí jim stejnou měrou.

Malinois respektuje vedle svého pána i ostatní příslušníky rodiny, celkově je to zkrátka ideální typ rodinného psa. Ve své nové rodině se bez problémů snese i s ostatními zvířaty. Po svém boku však potřebuje mít důsledného pána, který svému akčnímu psímu kamarádovi zajistí dostatek pohybu. Belgičtí ovčáci malinois jsou rovněž skvělí aportéři, a tak svým uměním zajisté pobaví celou rodinu. Ačkoliv se jedná o psí plemeno, které se rádo baví především venku, také doma mu po vydatné venkovní aktivitě bude dobře.

Elegantní afghánský chrt

Vybíráte si vhodného psa do rodiny a máte rádi eleganci? Pak pro vás tou pravou volbou bude elegantní a ušlechtilý afghánský chrt. Jak je známo, právě ten býval symbolem vysokého společenského postavení, a tak byl chován především u dvora. Pokud tedy v rodině uvítáte ušlechtilého tvora a psího kamaráda v jednom, afghánský chrt vás jistě nezklame.

Je to skvělý hlídací pes, který se navíc moc dobře cítí ve společnosti. Pokud mu dopřejete dostatek pohybu a pochopení pro jeho citlivou povahu, bude vám naprosto oddaným psím přítelem.

Afghánský chrt se hodí spíše do rodin s odrostlejšími dětmi, které ho budou respektovat – křik malých dětí mu totiž vůbec nedělá dobře. Vzhledem k jeho zděděné vlastnosti sledovat rychle se pohybující objekty, se toto plemeno nedoporučuje do rodin s dalšími zvířaty. Afghánský chrt potřebuje hodně pohybu. Pokud mu jej dopřejete, rád si pak pohoví i na svém místě v domě či bytě.

 

Motivace pro psí kamarády

Ať už se vám zalíbil hravý belgický ovčák malinois nebo vznešený afghánský chrt, nezapomínejte na to, že jenom správným výcvikem z nich uděláte spolehlivé psí kamarády do rodiny. Motivujte je v průběhu tréninků svou neústupností, láskou a také kvalitní stravou. Uvidíte, že se vám za vaši péči bohatě odmění.