Téměř 40 tun potravin a drogerie z Lidlu míří do skladů potravinových bank

Zákazníci společnosti Lidl v rámci letošní podzimní Sbírky potravin darovali v celkem padesáti prodejnách, ve kterých akce probíhala, dohromady 39,88 tun potravin a drogerie. I přes všechna omezení, která současná situace přináší, se sbírky zúčastnilo velké množství návštěvníků, za což všem patří velké poděkování. Díky jejich pomoci se zásoby ve skladech potravinových bank navýšily a mohou tak pomoci lidem v nouzi.

Podzimní Sbírka potravin v prodejnách Lidl

„Velice nás těší, že našim zákazníkům není lhostejný osud našich spoluobčanů, kteří se dostali do nepříznívé životní situace. Za jejich ochotu pomoci patří velké poděkování. Současně patří díky všem zaměstnancům naší společnosti, kteří se na Sbírce potravin podíleli. Je nám potěším, že jsme se společně mohli pomoci naplnit potravinové banky v tomto těžkém období,“ uvedl mluvčí společnosti Lidl Tomáš Myler. 

Sbírka potravin je jednou z největších charitativních akcí v České republice. Darované zboží putuje do skladů potravinových bank, odkud se následně distribuuje přes jednotlivé charitativní organizace všem potřebným. Pomoc je zaměřena zejména na seniory, matky samoživitelky, pěstounské rodiny, děti z dětských domovů, hendikepované či lidi bez domova a v nouzi a pokrývá celou Českou republiku.