Svítidla z Preciosa Lighting pro hotel Conrad Washington

Hotel Conrad Washington je výjimečný a netradiční v mnoha ohledech. Raritou je recepce a check-in ve třetím patře i podoba atria. To má tvar mapy Švýcarska (vzdává tak hold švýcarským architektům Herzog & de Meuron) a je zde umístěna stálá sbírka současného umění. Finálním výsledek je skutečně nezapomenutelný hotel s dynamickou podobou.

Hotel Conrad Washington Foto: Rottet Studio

Hotel Conrad Washington

Designéři z Rottet Studia požádali společnost Preciosa Lighting, aby vytvořila osvětlení pro prostory konferenčních místností a pokojů pro hosty. Galerii zdobí výrazná instalace pod názvem Falling Flowers. Jedná o jeden z našich Signarure Designs, který je kompozicí ručně foukaných křišťálových oválných plátů různých velikostí. Skleněné listy jsou pečlivě zavěšeny a připomínají padající vodopád. Ten je složen ze 160 květů o rozměrech od dvou do šesti metrů. Působí jako nádherná světelná socha visící z kruhového stropu, který je pokrytý zrcadly. Jako rampouchy vypadají svítidla zdobící interiér velkých i malých tanečních sálů. Čiré, světle kouřové, hnědé a duhové skleněné komponenty z optického skla různých velikostí a délek pomáhají dotvořit tento jedinečný světelný efekt. Čtyřmetrové svítidlo od společnosti Preciosa září v hotelové restauraci. Minimalistický a světlý interiér doplňuje čtyřicítka ručně foukaných dílů ve tvaru kosočtverců v matném provedení připomínající řeku. 720 nočních lampiček a 333 stojacích lamp s bílými stínítky a kovovými rameny vytvořila Preciosa pro hotelové pokoje.

Hotel Conrad Washington Foto: Rottet Studio

Foto: Rottet Studio

Společnost Preciosa

K dědictví a odkazu českého křišťálu se Preciosa Lighting hrdě hlásí prostřednictvím moderních a současných designů. Společnost je založena na tradici, která přetrvává po staletí a na jedinečném umění mistrů sklářů z Křišťálového údolí. Toto dědictví i řemeslo ctíme a vytváříme inovativní lustry a svítidla, která mají trvalou hodnotu.

 

Více informací naleznete ZDE