Samsung Galaxy Fold nyní v prodeji

Skládací zařízení definující novou kategorii mobilních přístrojů inspiruje k novým způsobům použití díky vlastnímu uživatelskému rozhraní, možnostem mobility i výkonnému multitaskingu

Společnost Samsung Electronics dnes oznámila, že uvádí na trh zařízení Galaxy Fold, které je zástupcem zcela nové kategorie mobilních zařízení. Galaxy Fold bude nejdříve uveden do prodeje 6. září v Koreji a následovat budou vybrané země včetně Francie, Německa, Singapuru, Velké Británie, USA a dalších. Zařízení bude k dispozici v barevných odstínech Cosmos Black a Space Silver. Díky podpoře sítí 5G budou spotřebitelé ve vybraných zemích moci využít výhod budoucnosti již dnes a těšit se z nejrychlejších datových přenosů, jaké jsou v mobilních sítích dostupné.

Zařízení Galaxy Fold bylo navrženo s cílem inspirovat k novým způsobům použití: Pokud je přístroj zavřený, můžete pohodlně pomocí jedné ruky přistupovat k nejdůležitějším zprávám a informacím na vnějším displeji. Po rozevření můžete potom na 7,3palcovém displeji Infinity Flex, který vás doslova pohltí, prozkoumávat nové způsoby multitaskingu, sledovat videa, hrát hry a dělat mnoho dalších věcí.

Společnost Samsung se několik posledních měsíců věnovala zdokonalování přístroje Galaxy Fold, aby se ujistila, že bude uživatelům schopen nabídnout nejlepší možný zážitek. Nejenže jsme vylepšili design a konstrukci přístroje, ale také jsme se zaměřili na důkladné přehodnocení celé spotřebitelské cesty.

Galaxy Fold je zařízení, které definuje novou kategorii a které překonává omezení chytrých telefonů tradiční konstrukce. Jsme nadšeni, že nyní můžeme tuto průkopnickou mobilní technologii uvést na trh a dát zákazníkům příležitost, aby si ji sami vyzkoušeli,“ uvedl DJ Koh, prezident a generální ředitel divize IT & Mobile Communications společnosti Samsung Electronics. „Spotřebitelé reagovali pozitivně na revoluční rozměry zařízení Galaxy Fold, které nabízí větší displej, jenž dokáže uživatele pohltit, aniž by přitom bylo nutné přistupovat na kompromisy ohledně přenositelnosti. Tomu říkáme inovace nové mobilní zkušenosti v akci.“

Jedinečný uživatelský zážitek

Galaxy Fold v sobě spojuje oblíbené funkce chytrých telefonů a tabletů, a představuje tak nový druh mobilního zařízení, které dokáže nabídnout prvotřídní uživatelský zážitek – počínaje novým tvarem a použitými materiály až po jedinečné uživatelské rozhraní uzpůsobené skládací koncepci, univerzální fotoaparát a špičkový výkon. Samsung spolupracoval s dalšími partnery na vytvoření zcela nového modelu uživatelského rozhraní, které mění způsob, jakým mobilní zařízení používáme, a plně využívá výhod skládací konstrukce a kombinace displeje umístěného na vnějším krytu a hlavního rozkládacího displeje. Výsledkem je zařízení, které uživatelům otevírá nové možnosti.

Galaxy Fold mění způsob, jakým zaznamenáváte, sdílíte a upravujete mobilní obsah. Pokud je přístroj zavřený, můžete natočit rychle video a poté zařízení jednoduše otevřít a video si přehrát na velkém displeji – o hladký přechod ze zobrazení na vnějším displeji k zobrazení na hlavním displeji se postará funkce App Continuity pro kontinuitu aplikací. V multiaktivním okně můžete mít v reálném čase spuštěno více aplikací současně a efektivně se věnovat multitaskingu: můžete současně upravovat videa, procházet galerii s fotografiemi a k tomu číst zprávy od přátel a kolegů.

Uživatelé Galaxy Fold mohou plně využít nejvyšších rychlostí nabízených mobilním operátorem, protože jejich zařízení je připraveno pro sítě 5G. Galaxy Fold 5G plně využívá možností poskytovaných konektivitou nové generace a umožňuje bleskovou rychlostí streamovat a stahovat videa ve vysokém rozlišení nebo další obsah nebo hrát graficky náročné hry. Galaxy Fold nám díky 7,3palcovému displeji Infinity Flex umožňuje dělat více, a mění tak způsob, jakým konzumujeme obsah nebo se věnujeme multitaskingu.

Majitel každého zařízení Galaxy Fold získává exkluzivní přístup ke specializovaným službám péče o zákazníky včetně možnosti individuálních konzultací s odborníky společnosti Samsung a nepřetržitého online nebo telefonického přístupu do střediska podpory. Společnost Samsung vypracuje pro každý z trhů samostatný plán, který zajistí, že v případě Galaxy Fold bude každý aspekt uživatelské zkušenosti stejně tak výjimečný jako zařízení samo.

This slideshow requires JavaScript.

Od středy 18. září bude Galaxy Fold uveden do prodeje ve Francii, Německu a Velké Británii. K dispozici jsou varianty připravené pro sítě 5G v Německu a Velké Británii. V Evropě bude Galaxy Fold v prodeji za cenu od 2 000 euro a Galaxy Fold 5G za cenu od 2 100 euro.

Další informace o zařízení Galaxy Fold naleznete na internetových stránkách news.samsung.com/galaxy, www.samsungmobilepress.com nebo www.samsung.com/global/galaxy/galaxy-fold.

Specifikace výrobku Galaxy Fold

 

 

Galaxy Fold

Displej Hlavní displej*
– 7,3″ displej QXGA+ Dynamic AMOLED (4.2:3) displej Infinity Flex, 2152*1536, 362 ppi
Vnější displej**
 – 4,6″ displej HD+ Super AMOLED (21:9), 1680*720, 399 ppi
* Hlavní displej: Rozměr obrazovky je stanoven na základě úhlopříčky ideálního obdélníku bez přihlédnutí k zaoblení rohů a k výřezu v horní části displeje. Skutečná obrazová plocha je vzhledem k zaobleným rohům a hornímu výřezu menší.
** Vnější displej: Rozměr obrazovky je stanoven na základě úhlopříčky ideálního obdélníku bez přihlédnutí k zaoblení rohů. Skutečná obrazová plocha je vzhledem k zaobleným rohům menší.
Rozměry a hmotnost Složený: 62,8 × 160,9 × 15,7 mm ~ 17,1 mm
Rozevřený: 117,9 × 160,9 × 6,9 mm ~ 7,6 mm
Hmotnost: 276 g
Fotoaparát Vnější fotoaparát 10Mpx selfie fotoaparát: f/2,2, velikost pixelu: 1,22 μm, zorný úhel: 80˚
Přední duální fotoaparát 10Mpx selfie fotoaparát: f/2,2, velikost pixelu: 1,22 μm, zorné pole: 80˚
8Mpx RGB Depth fotoaparát: f/1,9, velikost pixelu: 1,12 μm, zorný úhel: 85˚
Zadní trojitý fotoaparát 16Mpx ultraširokoúhlý fotoaparát: f/2,2, velikost pixelu: 1,0 μm, zorný úhel: 123˚
12Mpx širokoúhlý fotoaparát: Super Speed Dual Pixel AF, OIS, f/1,5 / f/2,4, velikost pixelu: 1,4 μm, zorný úhel: 77˚
12Mpx fotoaparát s teleobjektivem: PDAF, f/2,4, OIS, velikost pixelu: 1,0 μm, zorný úhel: 45˚
duální OIS, optický zoom – 0,5× oddálení a 2× přiblížení, až 10× digitální zoom, záznam ve formátu HDR10+, automatické ostření se sledováním objektu
Aplikační procesor 7nm 64bitový osmijádrový procesor (2,84 GHz + 2,41 GHz + 1,78 GHz)
Paměť 12 GB RAM s interním úložištěm 512 GB (UFS3.0)
* Skutečná velikost dostupného úložiště může záviset na předinstalovaném softwaru
Baterie Model LTE: duální baterie s kapacitou 4 380 mAh (typická)*
Model 5G: duální baterie s kapacitou 4 235 mAh (typická)*
* Typická hodnota potvrzená testy v nezávislé laboratoři. Typická hodnota je odhadovaná průměrná hodnota s ohledem na odchylku v kapacitě baterie u vzorků baterií testovaných podle normy IEC 61960. Jmenovitá (minimální) kapacita je 4 135 mAh pro model 5G a 4 275 mAh pro model LTE. Skutečná výdrž baterie se může lišit v závislosti na parametrech používaných sítí, způsobu používání a dalších faktorech.
Nabíjení Rychlé nabíjení kabelem i bezdrátově*
Wireless PowerShare**
* Kabelové nabíjení kompatibilní se standardy QC2.0 a AFC, bezdrátové nabíjení kompatibilní se standardy WPC a PMA
** Technologii Wireless PowerShare podporují pouze chytré telefony Samsung nebo telefony jiných značek s bezdrátovým nabíjením WPC Qi, jako jsou Galaxy Note10, Note10+, S10e, Galaxy S10, Galaxy S10+, Galaxy S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE, Note5, a nositelná zařízení, jako jsou Galaxy Watch Active2, Galaxy Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch a Galaxy Buds. Nemusí fungovat s některým příslušenstvím, kryty nebo zařízeními jiných značek. V závislosti na síťovém prostředí může mít použití této technologie vliv na příjem telefonních hovorů nebo na používání datových služeb.
Operační systém Android 9.0 (Pie)
Sítě Model LTE: Vylepšená 2×2 MIMO, 6CA, LAA, LTE kat. 18
– stahování až 1,2 Gb/s, odesílání až 150 Mb/s
Model 5G: nesamostatná (NSA), Sub6
* Může se lišit podle trhu, mobilního operátora a poskytovatelů služeb.
Konektivita Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax HE80 MIMO, 1024QAM
Bluetooth® v 5.0, ANT+, USB typ C, NFC, navigace (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)
* Pokrytí systémů Galileo a BeiDou může být omezené. Na určitých trzích nemusí být BeiDou k dispozici.
SIM karta Model LTE: jedna eSIM a jedna Nano SIM
5G: jedna Nano SIM
* Dostupnost se může lišit v závislosti na zemi a operátorovi.
* Dostupnost eSIM se může lišit v závislosti na zemi a operátorovi.
* SIM karta se prodává samostatně.
Platby (Samsung Pay) Kreditní a debetní karty: podporuje MST, popř. NFC
členské karty, dárkové karty, tranzitní karty, bodové odměny
* K dispozici ve vybraných zemích. Platební řešení a dostupné funkce se mohou lišit v závislosti na zemi, operátorovi a poskytovatelích služeb.
Senzory Kapacitní čtečka otisků prstů (na boku), akcelerometr, barometr, gyroskop, geomagnetický snímač, Hallův snímač, snímač blízkosti, světelný snímač RGB
Ověřování Typ uzamčení: vzor, PIN, heslo
Biometrické typy uzamčení: Snímač otisků prstů, rozpoznání tváře
* Galaxy Fold má na boku kapacitní snímač otisků prstů.
Audio Stereoreproduktory a dodávaná sluchátka Galaxy Buds
Prostorový zvuk s technologií Dolby Atmos (včetně Dolby Digital, Dolby Digital Plus)
podpora UHQ 32 bitů a DSD64/128*, PCM: až 32 bitů, DSD: DSD64/128
Formáty přehrávaného zvuku: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF
* Přehrávání DSD64 a DSD128 může být omezeno v závislosti na formátu souboru.
Video Formáty přehrávaného videa: MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM
Připojení TV: Bezdrátové: Smart View (zrcadlení obrazovky 1080p při 30 fps) / Kabelové: podporuje DisplayPort přes USB typu C. Podporuje video výstup při připojení přes adaptér HDMI. (DisplayPort 4K UHD při 60 fps)
Zabezpečení Ochrana Knox: monitorování a ochrana v reálném čase.
Prevence virů a malwaru. (Powered by McAfee)
Zabezpečená složka: zabezpečené místo v zařízení, které uchovává obsah, jako jsou aplikace, fotografie a videa, zabezpečený snímáním otisků prstů.
* Poskytovatelé řešení pro prevenci virů a malwaru se mohou lišit v závislosti na zemi.
Obsah balení Telefon Galaxy Fold, sluchátka Galaxy Buds, datový kabel, cestovní adaptér, jehla na vysunutí SIM, USB konektor (OTG), stručný průvodce, kryt z aramidových vláken
* Některé komponenty nemusejí být k dispozici v závislosti na zakoupeném modelu nebo zemi či regionu, ve kterém žijete. S výjimkou krytu jsou černé komponenty dostupné pouze u černých přístrojů a u všech ostatních barevných provedení budou v balení bílé komponenty.

Galaxy Fold

 

* Všechny zde uvedené specifikace a popisy se mohou lišit od skutečných specifikací a popisů produktu. Společnost Samsung si vyhrazuje právo provádět bez předchozího upozornění změny této stránky a jejího obsahu, mimo jiné včetně změn týkajících se funkčnosti, vlastností, specifikací, grafického uživatelského rozhraní, obrázků, videí, výhod, designu, cen, komponent, výkonu, dostupnosti, možností a dalších informací o produktu.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.