Rodiny Dobrého anděla získají respirátory od zlínského výrobce

Ve středu 27. ledna zahájila rodinná výrobní společnost SPUR a.s. distribuci zásilek rodinám zasažených vážným onemocněním, které dlouhodobě podporuje nadace Dobrý anděl. Zlínský výrobce poskytl zdarma 12.600 kusů nano respirátorů SPURTEX® třídy FFP2 v prodejní hodnotě téměř 900.000 korun.

Spolupráce mezi nadací Dobrý anděl a společností SPUR odstartovala již v loňském roce hledáním řešení, jak nejjednodušeji doručit nano respirátory příjemcům pomoci této nadace. „Těší nás, že můžeme alespoň touto cestou ulevit rodinám, které zasáhla vážná nemoc,“ řekl generální ředitel Tomáš Dudák a dodal: „Naší snahou je prostřednictvím nano respirátorů přispět k funkční ochraně před nákazou koronavirem, a zabránit tak případným zdravotním komplikacím.“ 

V rámci daru získají rodiny nejen kvalitní certifikované respirátory FFP2, ale také návod jak o ně pečovat a dezinfikovat je pro opakované použití, což znamená ekonomickou i ekologickou výhodu. „Záměrně jsme se rozhodli věnovat nano respirátory SPURTEX® V100 FFP2 NR s unikátní nanomembránou naší vlastní výroby, které zachytí až 98,5 % ultrajemných částic a jsou speciálně vyvinuté pro boj s koronavirem. Jsou vysoce prodyšné a komfortní i při dlouhodobém nošení,“ upřesnil Tomáš Dudák. 

Nadace Dobrý anděl podporuje pravidelným finančním příspěvkem každý měsíc 4000 rodin, v nichž se rodič nebo dítě potýká s onkologickým onemocněním nebo dítě s jiným vážným dlouhodobým onemocněním. „Pomoc Dobrých andělů znamená pro rodiny v těžké životní situaci výraznou podporu. Je pro ně jistotou, že ani v současné složité době na to nejsou samy,“ uvedla výkonná ředitelka Šárka Procházková a doplnila, že za devět let fungování nadace se do finanční pomoci aktivně zapojilo více než 85 tisíc dárců.  Společnost SPUR prakticky již od počátku výroby produktů SpurTex® spolupracuje s nadačními fondy a charitativními organizacemi. Rozdala již více jak 100.000 kusů nano respirátorů SpurTex® V100 FFP2 NR a nano roušek SpurTex® VS Premium.  O NADACI DOBRÝ ANDĚL

Nadaci Dobrý anděl založili v roce 2011 podnikatelé Petr Sýkora a Jan Černý s cílem finančně pomáhat rodinám, které zasáhlo vážné onemocnění. Od léta 2014 se k nim postupně přidávají další filantropové – financující partneři DOBRÉHO ANDĚLA. Díky nim je možné zachovat jeden z klíčových principů – „Do posledního haléře®“. Měsíční příspěvky Dobrých andělů jsou rozděleny rodinám vždy celé – ve stoprocentní výši. Zakladatelé nadace, členové Správní rady, Dozorčí rady i jejich rodinní příslušníci vykonávají činnost zdarma, bez nároku na jakýkoliv honorář. Za dobu své existence rozdělila nadace mezi potřebné přes 1 423 milionů korun s přispěním 85 tisíců Dobrých andělů.