Puf – stylový a praktický bytový doplněk

Puf si získává oblibu mnohých domácností. Může za to jeho praktičnost i hebký půvab. Dříve to byl bobík, dnes je to puf. Moderní název tohoto bytového doplňku mluví za vše.  

Pro uvolněnou atmosféru

Puf může zastoupit funkci taburetu, polštáře i tradičního bobíku. Navíc dokáže do interiéru přinést svěží kouzlo i dotek hebkosti. I v klasicky zařízeném obývacím pokoji tak pomůže dotvořit uvolněnou atmosféru.

Jedna přednost za druhou

Nejenže puf krásně vypadá a přinese do bytu či domu nádech luxusu a elegance, ale má i řadu dalších předností. Tenhle vysoký kulatý polštář se totiž většinou bez problémů vejde pod konferenční stolek, takže skvěle šetří prostor. Puf také vytváří další místo k usednutí, navíc se snadno přenáší a sluší mu to snad všude. Vzhledem k tomu, že nemá dostatečně pevnou konstrukci a opěradlo, však neslouží k trvalému sezení. V případě větších návštěv však určitě přijde vhod.

Puf můžeme využít také jako podložku pod nohy. Když na něj položíme dostatečně velký tác, rázem získáme i odkládací stolek. Jeho variabilitu a hravost pak nejvíce ocení děti.

Puf jako zpestření interiéru

Puf se skvěle vyjímá především v místnosti, ve které je hodně pravých úhlů. V té je oblost pufu příjemným rozptýlením. Puf se skvěle hodí k doplnění elegantních i orientálních interiérů. Při výběru je tak zapotřebí dbát nejen na jeho materiál, ale také na barvy a vzory.

Některé pufy jsou ryze minimalistické, jiné jsou do posledního detailu vyvedené k dokonalosti. Jedny mají třeba kožené ucho pro lepší přenosnost, jiné jsou dokonce nafukovací. Velmi zajímavě vypadají pufy ve stylu patchwork, přitažlivé jsou i ty s imitací kožešiny. Všechny však dodají interiéru tu správnou jiskru a ještě vytvoří další místo k sezení.

Zdroj: https://www.bytdumzahrada.cz/