Příběh statečných pomáhá psům s nelehkým osudem

Život bez čtyřnohého přítele si mnoho z nás už nedovede představit. Nerozlučný parťák, který zlepší náladu, když přijdeme unavení z práce, společník na výlety, při běhu i lenošení, hlídač klidného spánku nebo našich zahrad.

Bohužel ne všichni psi mají to štěstí a dostanou se do rukou toho pravého majitele. Je mnoho psů psychicky i fyzicky týraných. Mnohdy se jedná o staré nemocné psy nebo o nechtěná štěňata, kterých se jejich majitel zbavil.

 

Iva Volková miluje přírodu a hlavně psy. V listopadu 2013 založila neziskovou společnost „RAFAEL“ První dočasný domov pro týrané psy-terapie, léčení a osvěta o.p.s.. Ve svém útulku se snaží pejskům poskytnout nadstandardní péči a služby, které jim nemůžou být poskytovány v klasickém útulku.

 

Je také autorkou knihy „Příběhy statečných“. Vypráví o pravdivých příbězích týraných psů, kterým měla a má možnost pomáhat.  Tato kniha je první, která pomáhá všem! Veškerý výtěžek z ní bude určen na náročné operace psů v útulcích z celé ČR. Zatím je vytištěno 3.000 kusů knihy a cena knihy je 390 Kč. Celá částka bude věnována pejskům.

Odkaz na transparentní účet „Ivino otevřené srdce psům“ https://ib.fio.cz/ib/transparent?a=2701499413

Úryvek z knihy

Už od mládí jsem měla silný vztah ke zvířatům a k přírodě. Milovala jsem stromy, lesy, potůčky a rozkvetlé louky. Léta jsme měli kočku Mourinku, kterou jsem zbožňovala. Odjakživa jsem však toužila po pejskovi. Jednou na Štědrý den ráno – bylo mi asi tak devět – můj tatínek někam odjel. Maminka pekla vánoční dobroty a chystala štědrovečerní večeři, zatímco já tatínka nedočkavě vyhlížela. Odpoledne přijel s velikou hnědou aktovkou. Pomaloučku ji otevřel. Na dně jsem spatřila sedět maličké štěňátko, které na mě upřelo svoje kouzelné oči. V mém životě nastal první zlom. Podívala jsem se do těch krásných, ustrašených kukadel … a už napořád jim propadla. Pojmenovala jsem svoji fenku Ťapinka. Pečovala jsem o ni, nechávala ji spát u sebe v posteli, dávala jí lásku. A na oplátku jsem začala poznávat hloubku lásky psí.

Knihu „Příběh statečných“ si můžete objednat na adrese rafael@rafael-ops.cz