Praktické přehozy přes postel

Ačkoliv by se mohlo zdát, že přehozy přes postel mají svůj boom dávno za sebou a v mnoha domácnostech už je najdete jen stěží, je to škoda. Přehozy přes postel v sobě totiž příjemně spojují praktickou i estetickou stránku. Jakmile si na takový přehoz zvyknete, rázem se stane neodmyslitelným doplňkem vaší domácnosti a příhodným dekorem. Postel esteticky zkrášlená právě důmyslným přehozem vás pak ke spánku bude lákat víc než kdy dřív.

Praktičnost i elegance

Přehozy přes postel jsou však i velmi praktické. Chrání totiž vaše povlečení a přikrývky před prachem, a tak vlastně docela jednoduše udržují pořádek. Díky použití přehozu máte navíc postel dokonale ustlanou a upravenou. Šetří vám tedy i vaši práci. A zatímco tak dobře zvolené přehozy přes postel zútulní vaši ložnici a dodají jí dotek elegance, ještě příjemně zahřejí. Pokud navíc máte ložnici v otevřeném interiéru, je výhodnější spoludotvářet právě za pomoci přehozu přes postel celkový trend elegantního bydlení.

Přehozy na přání

Přehozy přes postel se dnes dají sehnat v celé škále barev a vzorů, s jejich pomocí se pak sami sobě a své rodině můžete stát bytovým designerém. Vzory, barvy a materiály přehozů přes postel se totiž skvěle kombinují spolu s dekami, polštářky, ale i se závěsy, pozadu nemusí zůstávat ani koberec. Právě stejnobarevné návleky na polštářky bývají často přibaleny k zakoupenému přehozu přes postel. Pokud milujete bytové doplňky v jednom tónu, můžete si hravě ze své ložnice vytvořit opravdové království snů. V úvahu ale přichází i líbivý kontrast.

Saténové nebo patchworkové přehozy přes postel

Přehozy seženete na samostatné i manželské lůžko, velmi důmyslné jsou přehozy oboustranné. Nádech elegance dodají vaší ložnici saténové přehozy přes postel, na chatu či na chalupu se zase hodí veselé a hravé patchworkové přehozy. Malým i větším princeznám se určitě zalíbí něžné plyšové přehozy v růžových tónech, které splňují všechny požadavky komfortu dívčího pokojíčku.

Obecně se přehozy přes postel vyplatí všude tam, kde si chcete dotvořit praktický a třeba i romantický interiér, což platí nejen pro ložnice vyvedené v nyní tak populárním francouzském nebo skandinávském stylu.

Zdroj: https://www.bytdumzahrada.cz/