Podívejte se na making of video a podpořte Plešouny na Donio.cz – sbírka na seriál pro onkologicky nemocné děti vstupuje do posledního měsíce!

„I ty přispěj nějaké koruny na malé Plešouny. Snímek ze seriálu si kup, nestyď se a pusť na Plešouny chlup!“ Výzvu z Plešaté písničky, která provází dárcovskou kampaň na Donio.cz, už vyslyšely stovky lidí. Na realizaci seriálu Plešouni, nahlížejícího skrze kombinaci animace a reálných záběrů na onkologickou léčbu dětskýma očima, se již podařilo vybrat více než 2 miliony korun. A sbírka pokračuje! Díky značnému zájmu byla prodloužena do 15. února 2021, skončí tedy symbolicky na mezinárodní Den dětské onkologie.

Crowdfunding běží v podstatě měsíc a za tu dobu je vybrána skoro celá částka, kterou potřebujeme na výrobu první epizody. Je to neuvěřitelné! Moc děkujeme! Dárců je v tuto chvíli bezmála tři a půl tisíce a podpora neustává. Jste skvělí a my si vašich reakcí a puštěných chlupů moc vážíme! Píše i plno současných či bývalých pacientů/Plešounů, kterým přijde projekt velmi smysluplný, a to je pro nás samozřejmě ta nejzásadnější zpětná reakce. Dokonce se ozývají například i studenti medicíny, kteří nabízejí svou pomoc v projektu. Dojímá mě to a zároveň utvrzuje v přesvědčení, že Plešouni můžou někomu pomoci projít léčbou nádorového onemocnění,“ říká iniciátorka unikátního audiovizuálního projektu, mladá výtvarnice Eliška Podzimková, která před lety sama prošla úspěšnou onkologickou léčbou a od té doby pomáhá, kde je třeba.

Do rozverného klipu k Plešaté písničce, motivujícího k podpoře Plešounů na Donio.cz, se zapojili Martha Issová, Tomáš Klus, Zdeněk Piškula, Matěj Ruppert, Eva Samková, Lucie Výborná, Pokáč… Tyto osobnosti se podílely také na „making of“ videu k tomuto klipu, který tvůrci v těchto dnech zveřejnili. Autorem Plešaté písničky je Pokáč, nazpíval ji Tomáš Boček. Vše s cílem pomoci vzniku mimořádně potřebného seriálu Plešouni. Rakovina je totiž zpravidla stále vnímána jako mýty opředený strašák, obzvláště je-li diagnostikována dítěti. A právě Plešouni chtějí do ryze negativního tématu vnést naději a pozitivní energii, srozumitelnou formou přiblížit, co se vlastně v těle během onkologické léčby děje, čím během léčby prochází pacient a jeho blízcí.

Odměnou za jakýkoliv finanční příspěvek na Donio.cz je dárcům především povznášející pocit z dobrého skutku a také některá z lákavých prémií. Třeba za 200 Kč obdržíte jedno filmové políčko, které se v seriálu objevilo. Můžete si ho vytisknout a pověsit na zeď, udělat z něj plochu svého počítače nebo ho třeba dokreslit v Malování, je to jen na vás. Mezi odměnami pro velkorysé donátory je také návštěva animačního studia, autorský obrázek od Elišky Podzimkové a další raritní záležitosti.

Plešouni na Donio.cz