PENNY vloni darovalo 320 000 porcí jídla

PENNY   v   loňském  roce  v rámci  koronavirové  krize věnovalo potravinovým  bankám mimořádné dary v hodnotě 6 500 000 korun. Tyto dary znamenaly přibližně 100 tun pomoci potřebným. Celkem v roce 2020 PENNY darovalo na 320000 porcí jídla. K mimořádným darům je třeba připočíst dalších 60 tun pravidelné pomoci. Celkem tedy PENNY loni věnovalo přibližně 160 tun potravin, což je 320000 porcí jídla.

„Důsledně bojujeme proti plýtvání, a současně potravinové banky podporujeme nejen dary. Trvanlivé potraviny, které jsou i po uplynutí minimální doby trvanlivosti stále vhodné ke konzumaci, shromažďujeme průběžně na všech našich téměř 400 prodejnách, a každý týden je dodáváme potravinovým bankám,“ popisuje Petr Baudyš, vedoucí oddělení kvality PENNY, a dodává: „Vedle jídla také   potravinovým bankám zajišťujeme tolik  potřebné logistické zázemí.“

PENNY poskytuje České federaci potravinových bank centrální sklad v Modleticích u Prahy, kterou tak tato podpora v hodnotě 11 000 000 korun řadí k evropské špičce mezi potravinovými bankami.  „Situace je už takřka rok velmi složitá, proto jsou pro nás jakékoliv dary nad rámec běžné pomoci, o to významnější, a jsme za ně vděční. Bez zázemí, které díky PENNY máme   , a využíváme nejen pro centrální sklad, ale i pro všechny potravinové banky ve středočeském kraji, by naše práce byla mnohem komplikovanější,“ konstatuje Veronika Láchová, ředitelka České federace potravinových bank.

PENNY bojuje proti plýtvání dlouhodobě, a to nejen v rámci    svých     interních procesů. „Snažíme se vzdělávat také   veřejnost. Naší tváří v boji proti plýtvání je Martin Škoda, s  nímž    proti    plýtvání bojujeme  dlouhodobě,  zejména  pak  na  sociálních  sítích,“ popisuje  Vít  Vojtěch,  vedoucí strategického marketingu PENNY.Za poslední tři roky prostřednictvím PENNY doputovalo do potravinových bank takřka 350 tun potravin a drogistického zboží. To je    mimo jiné přibližně 700000 porcí jídla. V roce 2020 přispělo PENNY prostřednictvím přímé pomoci 60 tunami pomoci, v roce 2019 pak 57,5 tunami a v roce 2018 to bylo celkem 43,5 tuny.

Sbírky potravin

V rámci    Sbírek potravin zákazníci věnovali od roku 2018 prostřednictvím některé z 60 zúčastněných prodejen 83 tun pomoci. Celkem tedy vletech 2018 až 2020 PENNY přispělo potřebným takřka 350 tunami potravin a drogistického zboží. Nejžádanější jsou  polévky, rýže a luštěniny, těstoviny, dětská výživa, konzervy, trvanlivé mléko, olej a základní a dětská drogerie.

#pomahamehezkycesky

https://www.penny.cz