Parnas má koule na býčí žlázy – na jídelníčku naleznete tradiční delikatesu

Restaurant Parnas pokračuje po svém znovuotevření a pod vedením nových majitelů ve své nekompromisní nabídce tradičních delikates. Pokud jste ještě neměli možnost ochutnat býčí žlázy, nebo pokud jste si je už zamilovali, ale marně je hledáte v nabídce restaurací, zbystřete. Šéfkuchař Dušan Svoboda a šéfcukrář Václav Krejčík, který připravuje také domácí pečivo, totiž grilované býčí žlázy na máslové briošce právě zařadili jako novinku do nabídky předkrmů.

“Po znovuotevření jsme vsadili na menu inspirované kuchyní Rakouska-Uherska a první republiky. Využíváme tradiční suroviny a tradiční recepty upravujeme a zasazujeme do kontextu moderní gastronomie,” říká spolumajitel Parnasu Jan Kincl. “Je jasné, že taková klasika, jako jsou býčí žlázy, u nás prostě nemůže chybět.”

Maso býčích žláz je velmi jemné, bez tuku a dietní. Osolené a opepřené plátky obalované v mouce a prudce opečené na tuku nabízí Parnas servírované na domácí máslové briošce s lanýžovým glazé a chutney ze sušených meruněk s kajenským pepřem.

Grilované býčí žlázy na máslové briošce

Restaurant Parnas

Restaurant Parnas na Smetanově nábřeží je už od roku 1902 součástí pražského společenského života. Během své barvité historie byl centrem pražské bohémy, místem setkávání diplomatů i prvním pražským jazzovým klubem. Návštěvníci zde najdou jeden z nejkrásnějších výhledů na Prahu a původní umělecký interiér ve stylu art deco. Od roku 2019 restaurant vede rodina Kinclových a podnik se chlubí nabídkou tradiční české kuchyně v moderním pojetí. Více informací najdete ZDE