OMEGA představila nové hodinky pro Jamese Bonda

Daniel Craig a producenti filmů 007 spolupracovali na vývoji nových hodinek pro Jamese Bonda.

OMEGA představila nové hodinky pro Jamese Bonda

Švýcarská  značka  uspořádala  v  New  Yorku společenskou  akci  k  uvedení  nových  hodinek  pro  Jamese Bonda. Událost, na které byla představena časomíra pro nejznámějšího světového špióna, se konala v baru Top of The Standard. Hosté mohli poprvé obdivovat novou edici Seamaster Diver 300M 007. Během večera vystoupili herec Daniel Craig a producenti Michael G. Wilson a Barbara Broccoli. James Bond nosí hodinky OMEGA od roku 1995. Tehdy je pro film Zlaté Oko vybrala kostýmní návrhářka Lindy Hemming, která se podílela ještě na řadě dalších filmů série, např. Casino Royale. Během večera byla k vidění kompletní sbírka unikátních hodinek Seamaster, které britský špión za posledních 25 let oblékl.

Raynald Aeschlimann, prezident a generální ředitel značky OMEGA přivítal všechny přítomné a představil nové hodinky: „James Bond sdílí řadu předností se značkou OMEGA. Má vybraný styl, vyhledává dobrodružství a je mimořádně přesný. Nemohu se dočkat, až všichni na plátně uvidí naše nové časomíry.“

Daniel Craig promluvil o svém zapojení do procesu návrhu nových hodinek: „Když jsem pracoval se značkou OMEGA na návrhu hodinek, shodli jsme se, že pro 007 jako bývalého vojáka budou klíčové lehké hodinky. Doporučil jsem také přidat nějaké vintážní detaily a barvy, aby hodinky dostaly jedinečný styl. Výsledek je neuvěřitelný. “Nová edice Seamaster Diver 300M 007 byla navržena s ohledem na potřeby 007. Je vyrobena z lehkého titanu třídy 2. Ze stejného materiálu je také inovativní pletený náramek. Vojenské symboly a vintážní vzhled podtrhuje hnědá patina na hliníkové lunetě a číselníku. Hodinky se stanou součástí aktuální kolekce a od února budou k dispozici zákazníkům z celého světa. Mezi hosty se v New Yorku objevilo i několik známých tváří – herec Paul Wesley, moderátor Antoni Porowski nebo americký model Sean O’Pry. Překvapením bylo zakončení špiónského večera koncertem DJ Honey Dijon.

OMEGA odhaluje speciální edici SeaMaster 007

Daniel Craig a producenti filmů 007 spolupracovali na vývoji nových hodinek pro Jamese Bonda. V pořadí 25. film s Jamesem Bondem –No Time To Die – půjde do kin v dubnu 2020. Značka OMEGA však už nyní prozradila podobu hodinek, kterési 007 ve filmu oblékne. Tyto časomíry se stanou součástí aktuální kolekce a budou dostupné od února. Nová edice Seamaster Diver 300M 007 byla navržena s ohledem na armádní standardy. Na vývoji se dokonce podíleli  Daniel  Craig  a producent i filmů  007.  OMEGA  s hercem  často  komunikovala  a  čerpala  z jeho mimořádné znalosti charakteru Jamese Bonda, aby porozuměla požadavkům, které by hodinky měly splňovat.

Craigův vliv a rady hrály ve výsledku důležitou roli: „Když jsem pracoval se značkou OMEGA na návrhu hodinek, shodli jsme se, že pro 007 jako bývalého vojáka budou klíčové lehké hodinky. Doporučil jsem také přidat nějaké vintážní detaily a barvy, aby dostaly jedinečný styl. Výsledek je neuvěřitelný.“

Časomíra o průměru 42 mm je z titanu třídy 2. Ze stejného materiálu jako pouzdro je i pletený náramek s inovativní nastavitelnou sponou. Titan je pevný a lehký materiál, ideální kombinace pro agenta v utajení. OMEGA dokázala hodinky ještě více odlehčit použitím hliníkového číselníku a lunety s hnědou patinou. Klasický vzhled doladil vintážní odstín barvy Super-Lumi Nova, která vyplňuje potápěčskou stupnici, černé ručky a indexy. Na zadní straně hodinek je gravírována řada čísel. Ta odpovídají formátu skutečných vojenských hodinek. Číslo 0552 je kód pro námořní personál, zatímco 923 7697 je označení potápěčských hodinek. Písmenem A se značí šroubovací korunka. 007 je ikonické číslo Jamese Bonda a poslední údaj 62 je rokem vydání prvního filmu s ním. Nové hodinky jsou vybaveny systémem NAIAD LOCK, který se postará o dokonalé zalícování a zarovnání nápisů po obvodu zadního dýnka. Za ním se ukrývá výjimečný Co-Axiální kalibr OMEGA 8806 Master Chronometer, jež dosahuje nejvyšších standardů chronometrické přesnosti a magnetické odolnosti. Do butiků OMEGA dorazí hodinky v únoru na skvělém titanovém náramku nebo na tmavě hnědém řemínku NATO s šedo-béžovými pruhy a rytinou 007 na přezce. Součástí balení je exkluzívní látkové pouzdro.

 

Největší výstava hodinek ve střední Evropě zavítá do Prahy