Na Výstavišti změří své síly všichni milovníci koloběžek

Dvě kola a sílu v nohách. To především potřebují účastníci sportovně-charitativního projektu Koloběžka DEN, který se uskuteční v neděli 11. října na Výstavišti Praha. Charitativního závodu, jehož výtěžek míří do Nadace Jedličkova ústavu, se mohou zúčastnit nejen sportovci ale i rodiny s dětmi. Přihlašování na závod je stále v plném proudu, trasy jsou připraveny pro ty nejmenší na odrážedlech i pro dospělé, na které čeká šestikilometrová trať. Akce probíhá v souladu s aktuálními hygienickými nařízeními.

„Snažíme se na Výstavišti nabídnout širokou škálu sportovních aktivit, ať už venku na čerstvém vzduchu nebo v rámci našich vnitřních sportovišť. Samozřejmě v prvé řadě dbáme na zvýšenou hygienu a bezpečnost našich návštěvníků. Zasportovat si k nám mohou přijít zkušení sportovci, ale i začátečníci a rodiny s dětmi, například na nedělní akci Koloběžka DEN,“ zve na Výstaviště Tomáš Hübl, předseda představenstva. Aktuální informace o akci a registraci najdete na https://kolobezkaden.cz/.

„Koloběžka DEN se po přesunu z původního květnového termínu koná v neděli 11. října. Na místě vám zapůjčí koloběžku zdarma, budou připraveny různé soutěže a nebude chybět ani sportovní a relaxační zóna. Pro začátečníky bude k dispozici i „Jakubova škola koloběhu“, kde se dozví, jak správně začít s aktivní jízdou na koloběžce a pro nejmenší návštěvníky i skákací hrad. Na místě budou dodržena veškerá platná opatření pro bezpečnost všech návštěvníků. Výtěžek z akce je určen na realizaci projektů pro současné i bývalé klienty škol Jedličkova ústavu. Podpora je zaměřena na pořízení kompenzačních pomůcek, které jsou nezbytnou součástí pro usnadnění života dětí a mládeže s tělesným postižením, nebo na osobní asistenci,“ popisuje závod, který se koná pod záštitou radní hlavního města Prahy Mileny Johnové, Tomáš Hübl.

Zdroj Vystaviste Praha Kolobezka Den

Sportovat na Výstavišti se ale dá nejen o následujícím víkendu. Venkovní sportoviště je možné využít bez rezervace a zdarma. Nově zrekonstruované cesty ve spodní části Výstaviště jsou ideálním místem pro jízdu na bruslích nebo na kole, k dispozici je také fitness, workout a parkour hřiště. Vnitřní sportoviště nabízejí možnost pohybu i za nepříznivého počasí. „Návštěvníci mohou zavítat nejen na nová venkovní sportoviště, ale i ta vnitřní. K dispozici je krytý bazén, badminton nebo stolní tenis a ve všech provozech důsledně dodržujeme nařízená opatření,“ říká Tomáš Hübl.

Pravé křídlo Průmyslového paláce patří raketovým sportům. Využít je možné tři kurty na badminton a jeden ping-pongový stůl. Přijít si zasportovat, uvolnit endorfiny a spálit kalorie je možné s celou rodinou nebo přáteli. Stačí si sportoviště rezervovat přes webové stránky www.vystavistepraha.eu. Pravidelně pracovat na svojí fyzické kondici je možné také v plaveckém bazénu, který nabízí šest plaveckých drah. Veřejné bruslení ve sportovní hale je s ohledem na aktuální nařízení dočasně uzavřeno.

Více informací o sportovištích včetně provozní doby najdete na webových stránkách www.vystavistepraha.eu.

 

Sportoviště na Výstavišti

 

Badminton a stolní tenis / Průmyslový palác / po–pá 14:00–22:00 / so–ne 14:00–20:00

Rezervace: www.vystavistepraha.eu

Plavecký bazén / po–pá 7:00–21:30 / so–ne 10:00–20:00

Venkovní sportoviště / vstup zdarma / fitness a workout hřiště / parkour hřiště