Na Praze 4 vyroste nová dominanta

Moderní desetipodlažní bytový dům vyroste v ulici Choceradská v Praze 4, Záběhlice a stane se tak novou dominantou tohoto místa.

Zároveň zde bude vybudován nový parkovací dům s více než 100 místy a dojde k revitalizaci nejbližšího okolí.

V perspektivní a často vyhledávané lokalitě Prahy 4, Záběhlice vyroste nový bytový dům s názvem View Spořilov. Jedinečná desetipodlažní budova nabídne celkem 68 účelně navržených bytů od 1+kk až po 4+kk. Celá východní fasáda bude osazena nadstandardně velkými francouzskými okny. „Díky kombinaci skla a vysunutých balkonů, vznikne vzdušná budova, která citlivě doplní stávající místo v ulici Choceradská,“ uvedl Ing. Rostislav Petchenko, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti GARTAL a dodává: „Projekt View Spořilov, ještě před svojí výstavbou, získal cenu odborné poroty v soutěži Realitní projekt roku 2018. Jsme rádi, že naše společnost staví projekty, které nejenom pomáhají řešit bytovou situaci v hlavní městě, ale také zlepšují kvalitu veřejného prostoru.“

Projekt View Spořilov nabídne jak byty se soukromými předzahrádkami ve zvýšeném přízemí, tak i byty s balkony nebo lodžiemi v ostatních patrech bytového domu. Součástí všech bytů budou nadstandardně velká francouzská okna, která zajistí maximum přirozeného světla, opticky zvětší místnosti a propojí je s venkovním prostorem. Mezi další benefity bude rozhodně patřit moderní podlahové vytápění, které přinese budoucím obyvatelům lepší klima v bytě s méně vysušeným vzduchem a poletujícím prachem. View Spořilov nabídne také jeden komerční prostor v přízemí. Ve dvou podzemních podlaží dostatek parkovacích míst a sklepní kóje pro budoucí obyvatele bytového domu.

V rámci výstavby bytového domu View Spořilov bude na stejném pozemku vybudován parkovací dům s více než 100 místy. Zároveň dojde k revitalizaci okolního prostoru. Bude vysázena nová zeleň, dojde k vytvoření dalšího kaskádového jezírka a za domem vznikne nový ohraničení prostor pro společné setkávání.

„Jsme rádi, že můžeme přispět k revitalizaci tohoto místa, kde během 2,5 roku vyroste jedinečná budova. Tato lokalita je v poslední době velmi často vyhledávána pro rezidenční bydlení z důvodu dobré dopravní dostupnosti a plné občanské vybavenosti. Budoucí obyvatelé jistě ocení i dostatek zeleně, blízkost parků, odpočinkových zón, sportovních a nákupních center,“ uzavírá Ing. Rostislav Petchenko. Dokončení projektu View Spořilov je plánováno na 2. čtvrtletí 2022.

O společnosti GARTAL

GARTAL je developerská a investiční skupina, která se zabývá zejména rezidenční výstavbou bytových domů v Praze a jejím blízkém okolí. Na realitním trhu působí již od roku 2002. Má za sebou 10 úspěšně realizovaných projektů s více než 200 bytovými jednotkami v Praze a okolí. Aktuálně realizuje dalších 9 developerských projektů s více než 300 byty ve formě novostaveb, nebo rekonstrukcí objektů.