Módní přehlídka originálních modelů z latexu Kirsten Vaams v Cargo Gallery

Latex jako metráž pro výrobu oděvů si většina z nás spojuje s oblečením pro erotické salony a privátní kluby. Módní přehlídka Kirsten Vaams ukázala zajímavé možnosti jiného využití tohoto materiálu.

Maria Kirsten Kronová (KirstenVaams) je  módní návrhářka, která navrhuje oblečení  v kombinaci latexu s běžnými tkaninami či krajkou .

 

 

Kirsten Vaams

 

V úvodu módní přehlídky v Cargo Gallery autorka přivítala diváky a prozradila, že touto přehlídkou si splnila svůj sen. Začala před rokem na počátku pandemie šitím roušek. Postupně se začala věnovat vytváření oblečení z latexové metráže, na které chtěla ukázat, že toto oblečení  zdaleka nepatří jen do oblasti erotiky či privátních klubů.

25 modelek a modelů předvedlo divákům nejprve kolekci plavek. Potom následovala další část nazvaná „čarodějky a bohyně“. Potom najednou diváci soustředěně sledovali dechberoucí a ladné vystoupení s ohnivými vějíři.

 

 

Potom už se modelky a modelové procházeli po molu na palubě lodi s předváděli divákům zajímavě zpracované oblečení, které se svým střihem nijak nelišilo od oděvů, které běžně nosíme při nejrůznějších příležitostech. Obdiv si vysloužila především preciznost zpracování, například u modelu, který byl inspirován vitrážemi baziliky Petra a Pavla na Vyšehradě, jehož siluetu jsme zřetelně viděli v paprscích zapadajícího slunce na protějším břehu Vltavy.

 

Model, který nás zaujal ,byla žluto-zelená kombinéza s pláštěnkou , která nám vzdáleně připomínala wingsuit. Dalším unikátním modelem byla prošívaná latexová bunda.

 

Další část modelů byla inspirována metalovou hudbou. Kromě oblečení samotného jsme mohli sledovat i zajímavé taneční kreace některých modelů a modelek.

V závěrečném defilé připomněli modelky a modelové některé předvedené modely.

 

 

 

Foto: JB Cysnews

Po krátké přestávce se diváci shromáždili na vernisáži fotografií Daniela Müllera. Ty byly po celou dobu přehlídky vystaveny na palubě lodi a dotvářely atmosféru přehlídky.