Mimořádná bitva ranařů! O titul se utkají Muradov s Kinclem

Na obzoru je bitva dvou největších bojovníků střední váhy v českém MMA. Na turnaji organizace XFN, který se uskuteční 7. června v O2 areně proti sobě totiž v hlavním souboji nastoupí Machmud Muradov a Patrik Kincl. Bude se jednat o titulový zápas ve střední váze, kde pás šampiona organizace drží prvně jmenovaný rodák z Uzbekistánu. „Vyhraje ten nejlepší, a to budu já! Střední váha patří mně,“ říká rázně obhájce.

Bitva dvou es MMA. Tak lze pojmenovat duel Machmuda Muradova s Patrikem Kinclem, který se odehraje začátkem června v pražské O2 areně. 

„Souboj s Patrikem bude jednoznačně jeden z mých nejtěžších za dlouhou dobu,“ přiznává Muradov. „Myslím, že patří mezi nejlepší zápasníky veltrové váhy v Evropě. Hodně toho dokázal. Respektuji ho a budu rád, když spolu vstoupíme do klece a vyhraje ten nejlepší. A to budu já! Střední váha patří mně,“ dodává populární uzbecký bijec žijící v Praze.

Oba gladiátory předchází pověst tvrdých bojovníků a velikých profesionálů, kteří dávají do tréninků maximum. Jejich duel tak určitě nabídne MMA špičkové kvality.

„Bude to rozhodně těžký zápas. Macha sleduji už dlouho, je to opravdový dříč a sportovec tělem i duší. On tomu obětuje, dá se říci, všechno,“ hodnotí soupeře Kincl. „Je to pro mě každopádně veliká výzva.“

Nastoupí proti sobě skutečné špičky tuzemské střední váhy (do 84 kil). Muradov je v dané divizi držitelem pásu šampiona XFN, má skvělou bilanci 19 výher, 6 proher. Kincl má za sebou již 21 vítězství a 9 ztrát, většinou ale zápasil ve velterové váze (do 77 kilo).

Na galavečeru v pražské O2 aréně se představí také elita česko-slovenského MMA: Ivan Buchinger, Lajoš Klein, Petr Kníže, Petra Částková, Vasil Ducár či Jaroslav Pokorný.

Rozhodně se bude jednat o mimořádný galavečer MMA!