Mattoni 1873 jako partner Mercedes-Benz Prague Fashion Week podpoří mladé talenty

Mattoni 1873 je jedním z hlavních partnerů přehlídkového bloku MBPFW GALA x MATTONI presents DOLCE VITA Czech & Slovak Fashion Design Students in Context, který představí pečlivě vybrané práce mladých designérů. Právě na jejich podporu připravila také soutěž Mattoni Young Fashion Stars. Autoři nejlepších modelů studentské přehlídky budou mít unikátní příležitost představit svou práci i v rámci Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

„V Mattoni 1873 klademe na podporu mladých talentů stále větší důraz. Proto jsme nadšení, že v našich snahách můžeme pokračovat i ve spojení s největší módní událostí v České republice, kterou Mercedes-Benz Prague Fashion Week bezesporu je. Díky soutěži Mattoni Young Fashion Stars dostanou studenti navíc jedinečnou možnost představit svou tvorbu i široké veřejnosti při zahájení Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Věřím, že vítězné modely přinesou na červený koberec svěží vítr, upoutají pozornost a pomohou svým autorům nastartovat úspěšnou designérskou kariéru,“ říká Alessandro Pasquale, majitel společnosti Mattoni 1873.

Soutěž Mattoni Young Fashion Stars proběhne v rámci přehlídky, která je součástí galavečera MBPFW GALA x MATTONI presents DOLCE VITA Czech & Slovak Fashion Design Students in Context, jenž se koná v pátek 19. dubna.

„Mám velkou radost, že Mattoni 1873 podpořila právě přehlídku nastupující generace českého a slovenského módního designu. Podpora lokálních talentů je pro Mercedes-Benz Prague Fashion Week jedním ze základních stavebních kamenů, a díky tomuto spojení mohou mladí návrháři prezentovat svůj talent i mimo naše akce. A filmový festival je pro mladé tvůrce další skvělou příležitostí, jak se představit a prosadit ve světě módy,” uvádí CEO Mercedes-Benz Prague Fashion Week Lukáš Loskot.

Tři vítězné modely soutěže Mattoni Young Fashion Stars budou vyhlášeny na afterparty po skončení přehlídky.

Vybraní studenti získají podporu společnosti Mattoni 1873, která mimo jiné zajistí prezentaci outfitů na přehlídce v Mattoni Life Baru v rámci 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Vítěze vybere odborná porota složená z Lukáše Loskota, Alessandra Pasquale, módní návrhářky a české profesorky oděvního designu Liběny Rochové, módního návrháře Lukáše Macháčka, šéfredaktorky magazínu Dolce Vita Lenky Šubrtové, kreativního ředitele Dolce Vita Jana Králíčka a výkonného ředitele KVIFF Kryštofa Muchy v průběhu přehlídky. Ta představí kurátorský výběr Lenky Šubrtové a Jana Králíčka, který tvoří práce pečlivě vybraných designérských talentů z České republiky i Slovenska. Porota bude modely posuzovat z hlediska estetiky, originality, kreativity, ale také upcyklovatelnosti – aby mohly být upraveny a odpovídaly dress code red carpet.

 

 

O Mattoni 1873

Mattoni 1873, skupina kolem mateřské společnosti Mattoni 1873 a. s., je největším distributorem nealkoholických nápojů ve střední Evropě. Ambicí skupiny je přinášet díky skvělým značkám a úspěšné tradici lidem do života osvěžení, nyní i v budoucnu.

Kořeny skupiny sahají do roku 1873, ke karlovarskému rodákovi Heinrichu Mattonimu. Novodobé kapitoly se začaly psát v 90. letech díky výrazným investicím nových majitelů, italské rodiny Pasquale.

V ČR vyrábí skupina vedle tradiční minerální vody Mattoni také pramenitou vodu Aquila a minerální vody Magnesia, Poděbradka, Dobrá voda a Hanácká Kyselka; dále značky nealkoholických nápojů Pepsi, Mirinda, 7UP, Schweppes, Gatorade, Mountain Dew, a další. Distribuuje také snacky značky Lay’s.

Své produkty v současné době Mattoni 1873 vyváží do téměř 20 zemí světa a jako mateřská společnost vlastní zahraniční značky minerálních vod v Rakousku, Maďarsku a Srbsku. V Rakousku, Bulharsku, Slovensku a Maďarsku je Mattoni 1873 výhradním výrobcem a distributorem nealkoholických nápojů značek firmy PepsiCo. Ve všech zemích, kde skupina operuje, zaměstnává na 3 200 zaměstnanců.

Mattoni 1873 se významně podílí na kulturním, sportovním a společenském životě. Podporuje také projekty spojené s ochranou přírody a otázkou ekologie. Mattoni 1873 je zakladatelem iniciativy Zálohujme.cz, která usiluje o dlouhodobou udržitelnost nápojového odvětví prostřednictvím lokální recyklace PET lahví a plechovek. Další zajímavé informace naleznete na Twitteru @Mattoni1873, Facebooku @Mattoni1873 a LInkedIn.

 

Mercedes-Benz Prague Fashion Week FW 24- soutěž VAN GRAAF Junior Talent 2024