Máme votevřená srdce… Votvírák pomáhá, můžete i Vy

Možná pár z vás se s tím už ve svém okolí setkalo. Stačí drobná nepozornost, zbrklost a nebo vyhecování od kámošů a může to kompletně překopat váš život.

Jsou i případy, kdy se něco může pokazit třeba i během porodu a to pak s takovým fyzickým nebo psychickým znevýhodněním člověk musí bojovat od narození. No, spíš jeho rodiče. Asi si umíte představit (spíš ti o něco starší, zkušenější a nebo i ti mladší, co jsou pozorní a vnímaví), jakej finanční i energickej výdej stojí průměrnej zdravej prcek. Teď si k tomu přičtěte obrovské nečekané starosti, beznaděj a další hromadu finančních výdajů.

 

Tímhle si prošli rodiče 6tiletého Tadeáše, sympaťáka s veselou energií v očích. Narodil se ve 26. týdnu s velkými porodními komplikacemi císařským řezem, kde druhý den došlo ke krvácení do plic a poté ke krvácení do hlavičky. „Bylo nám oznámeno, že Tadeášek bude těžce postižený. S manželem nám stačily přímé pohledy, stisknutí rukou, a my věděli, že musíme s Tadeáškem bojovat a přivézt ho domů,“ popisuje Tadeášův příběh jeho maminka.

Tadeášova diagnóza: dětská mozková obrna, obstrukční hydrocefalu a spastická diparesa s pravostrannou převahou na HK. První rok podstoupil 11 chirurgických zákroků hlavičky. Má slabé nožičky a pravou ručičku. Jeho chůze, stabilita a rovnováha je velice problematická, a proto potřebuje stálý dohled. Neběhá, neskáče, schody nevyjde, pravou ručičkou jen stěží něco udrží. Je však velmi energický a vše přijímá s velkou radostí. Umí se smát, naslouchá a nejraději poslouchá příběhy ze života. Nejraději by stále něco pracoval,ale bohužel… Rodiče i celá rodina se snaží Tadeáše podporovat ze všech sil. Pomáhá mu každodenní cvičení, vodní vířivka, hipoterapie a kontakt s lidmi. K tomu 3x do roka jezdí do Neurorehabilitační kliniky AXON, která se zabývá intenzivními terapiemi hlavně dětským pacientům s DMO, pacientům po cévní mozkové příhodě, nádorech mozku, traumatech hlavy, úrazech páteře či s jinými onemocněními, která vznikají na úrovni centrální nervové soustavy.

Jen tyto 3 návštěvy za rok Tadeášovy rodiče vyjdou přes 220 tisíc.

Tadeáš je ale od narození statečnej, usměvavej, plnej radosti a energie, jako by věděl, co vybojoval a o co bojuje. Ale taky je fajn, že se narodil do správných rukou…

Víme, že fanoušci Votvíráku mají svá srdce „v“otevřený, že si ostatních všímáte a pomáháte. I na festivalu jste ohleduplní, třeba minulý rok nás potěšilo, když jsme viděli velice „unavenýho“ návštěvníka, který ležel na zemi na festivalu a každou chvilku ho kontroloval jiný kolemjdoucí, jestli je v pořádku 😉

 

 

Proto jsme se letos rozhodli, že podpoříme Neurorehabilitační kliniku AXON. Hlavní akce bude na festivalu (brzy prozradíme víc), ale už teď můžeme pomoci.

 

Klinika AXON zřídila Nadační fond AXON, který shromažďuje příspěvky určené na terapie pacientů kliniky AXON. Aby i Tadeášovy rodiče nemuseli hradit tak vysoké výdaje za terapii úplně sami.

Číslo transparentního účtu je 2601572011/2010
Další informace zde: http://www.neuroaxon.cz/nadacni-fond/

Budeme rádi, když se do podpory jakkoliv zapojíte. I sebemenší částka něco znamená. Každý sdílení, like..

Zdroj: https://www.votvirak.cz/