Malí záchranáři se v letní hře Déčka doposud vydali na více než 80 tisíc výletů

Za první měsíc prázdnin zaregistrovali malí záchranáři na webu a v aplikaci letní soutěže Déčka 81 860 hesel. Už 15 tisíc cestovatelů se svými rodinami nasbíralo během křižování Českou republikou všechna tři hesla a splnilo tak podmínky pro postup do soutěže o ceny. Ukryté schránky s výzvami počkají na své objevitele jen do posledního srpnového dne.

Letní rodinná hra Zachraň trosečníky si za první měsíc prázdnin získala 15 tisíc finalistů. Všichni účastníci soutěže zadali v červenci na webu zachrantrosecniky.cz či v mobilní aplikaci Léto s Déčkem téměř 82 tisíc soutěžních hesel. Na dobrodružných výpravách hráči nejen hledají hesla, ale také plní výzvy. Každá splněná výzva zažehne plamínek ve vyhaslé sopce na ostrově, kde ztroskotaly postavičky ČT :D, například Duháček, ovečky, mimozemšťan, drak, inženýr Vrtulka, špunti a princezna Prga, a přiblíží je tak záchraně. Na konci července v sopce planulo už téměř 200 tisíc plamínků.

 

Aby byla záchranná mise úspěšná, musí soutěžící nasbírat tři různá hesla, přinejmenším jedno musí být z červeného a jedno ze zeleného stanoviště. Zelená stanoviště – tedy schránky s úkoly – jsou ukryta na téměř 130 místech po celé České republice. Nejnavštěvovanějšími schránkami jsou letos prozatím ty ve Slatiňanech a ve Žďáru nad Sázavou. Červená stanoviště zase hráči najdou u pokladen různých pamětihodností či v Turistických informačních centrech se speciální samolepkou, kde mohou požádat o leták s heslem.

 

Hráči zachraňují postavičky známé z televizní obrazovky ČT :D, které ztroskotaly na začátku léta na tajuplném ostrově. Malí diváci cestují, objevují s rodiči a prarodiči zajímavá místa po celé ČR a ledasco se při tom dozvědí – třeba jak se pohybovat a chovat v přírodě tak, aby to bylo bezpečné pro ni i její návštěvníky. Právě plněním výzev získávají hráči schopnosti badatele, stopaře, umělce, průzkumníka a strážce. Ti, kteří nasbírají alespoň tři hesla, se mohou po jejich zadání na webu či v aplikaci zúčastnit soutěže o ceny a zároveň získají přístup k odměnové on-line hře Ostrov Kostrov.

 

Letní hru pořádá Česká televize ve spolupráci s Asociací turistických informačních center, Skautem a významnými přírodními a historickými památkami. Potrvá do konce prázdnin a své výherce najde 7. záři 2020.

 

Více informací naleznete ZDE