Lékařská fakulta v Plzni otevře své dveře v online prostředí

Ani v letošním roce nepřijdou zájemci o studium medicíny o možnost prohlédnout si prostory Lékařské fakulty v Plzni Univerzity Karlovy. Den otevřených dveří se uskuteční ve středu 27. ledna 2021v online podobě a bude možné projít si jednotlivé budovy virtuálně za pomoci nově vytvořeného 3D online modelu. Prohlídky budou živě komentovat současní studenti medicíny, připravena je rovněž přednáška na téma Jak se studuje na Lékařské fakultě v Plzni či rady, jak správně vyplnit přihlášku. Ke Dni otevřených dveří se bude možné připojit 27. ledna od 9 do 14 hodin v online prostředí MS Teams na odkazu https://1url.cz/@lfp.

Den otevřených dveří online

Hlavním cílem Dne otevřených dveří zůstává představit lékařskou fakultu budoucím zájemcům co nejvěrněji a usnadnit jim tak rozhodování, zda je pro ně studium medicíny to pravé. V tom by jim měla pomoci přednáška proděkana pro studium Jiřího Ferdy. V průběhu dne zazní hned dvakrát, v 9 a ve 12 hodin. Po jejím skončení budou vždy následovat praktické rady pro podávání přihlášek v podání vedoucí studijního oddělení Martiny Buriánkové.

Virtuální 3D prohlídka prostor lékařské fakulty

V mezičase mezi přednáškami provedou současní studenti medicíny zájemce virtuální 3D prohlídkou prostor lékařské fakulty. „Uchazeči o studium se díky této novince, která bude i nadále dostupná na našem webu, podívají do historických budov fakulty, jakými jsou Procháskův či Pavlovův ústav, ale samozřejmě také do Univerzitního medicínského centra – nového kampusu, který postupně vyrůstá v těsném sousedství fakultní nemocnice na Lochotíně,“ zve tisková mluvčí plzeňské lékařské fakulty Barbora Černíková. V rámci Dne otevřených dveří nebude chybět ani okénko do studentského života – studenti sami představí své spolky, které na fakultě působí: Medicus Pilsensis, IFMSA, Life Saving Support a Sdružení studentů stomatologie ČR.

 

Prohlídka prostor Lékařské fakulty

Zájemci o studium medicíny se mohou už nyní na webu plzeňské fakulty podívat na to, jak o ní mluví její děkan Jindřich Fínek, a jak vidí studentský život medik z 5. ročníku Martin Polívka. Trvale ke zhlédnutí je rovněž netradiční video prohlídka fakulty s investigativním novinářem Jankem Rubešem.

Více informací naleznete ZDE

Foto: Lékařská fakulta Plzeň