Kuchařský kufřík: Cestovatelské umění ve francouzském stylu s DS AUTOMOBILES

  • Kuchařský kufřík DS Automobiles, který navrhlo studio DS DESIGN STUDIO PARIS a vyrobila firma La Malle Bernard, symbolizuje cestovatelské umění ve francouzském stylu.
  • Kuchařský kufřík, který byl navržen podle požadavků michelinského šéfkuchaře Juliena Dumase, gastronomického ambasadora společnosti DS Automobile, ukazuje to nejlepší z know-how výroby luxusního koženého zboží v ultra limitované edici deseti kusů, které budou brzy k dispozici v lifestylovém butiku DS Automobiles.
  • Každý kufr může být personalizován tak, aby odpovídal modelu zákazníka, a může být označen jeho iniciálami.
  • Kuchařský kufr doprovází uvedení kolekce ESPRIT DE VOYAGE, která je k dispozici u modelů DS 4 a DS 7. Obohacuje zážitky z cestování a zaměřuje se na gastronomii a setkávání s producenty a prvotřídními surovinami.

Společnost DS Automobiles vzdává hold gastronomii, která je nezbytnou součástí cestovatelského umění ve francouzském stylu. Společně s uvedením modelů DS 4 ESPRIT DE VOYAGE a DS 7 ESPRIT DE VOYAGE představuje pařížská značka svůj kuchařský kufr.

Společnost DS Automobiles, která vsadila na estetický a kulturní přístup k cestování, se rozhodla spolupracovat se společností La Malle Bernard a společně vytvořily tuto exkluzivní edici kuchařského kufru.

Tento nový okouzlující prvek byl vyvinut ve spolupráci s michelinským šéfkuchařem Julienem Dumasem, který položil důraz na eleganci a smysl pro estetiku. Kuchařský kufr podporuje poznávání místních kultur, setkávání a provozování cestovatelského umění ve francouzském stylu, pro větší zážitky, autentičnost a kvalitu cestovních zážitků.

„Náš kuchařský kufr byl navržen pro sdílení. Myšlenkou je naplnit ho různými surovinami, abychom podpořili místní výrobce, kteří vytvářejí gastronomii. Díky němu se můžete setkat s lidmi, kteří stojí v samotném centru vynikající kvality významné části francouzského dědictví.“

Béatrice Foucher, generální ředitelka DS Automobiles

Kuchařský kufřík DS Automobiles

Kuchařský kufr DS Automobiles, na němž se podílelo studio DS DESIGN STUDIO PARIS, Julien Dumas a firma La Malle Bernard, je vyroben z vysoce kvalitních materiálů s kůží nappa na vnější straně – v odstínu Šedá Perle shodném s odstínem kolekce ESPRIT DE VOYAGE – a Alcantarou® na vnitřní straně, která pokrývá panely vyrobené z dřevěných topolových sudů. Kufr je opatřen plasticky vyvedeným podpisem ESPRIT DE VOYAGE.

Také detaily nesou podpis ze studnice savoir-faire značky – rukojeti s gilošovaným dekorem s motivem Clous de Paris, spony jako poniklované šperky a ručně šité kožené řemínky rukojetí. Každý kufr ručně navrhli mistři firmy La Malle Bernard specializující se na výrobu zavazadel a vyžádal si několik desítek hodin práce.

Na přípravě kuchařského kufru se jako gastronomický ambasador společnosti DS Automobiles aktivně podílel michelinský šéfkuchař Julien Dumas.

„ Pravidelně se setkávám s producenty a zemědělci, kteří mají jedinečné zkušenosti. Z našich setkání si přivážím produkty, s nimiž pracuji. Ve své kuchyni v restauraci Bellefeuille v pařížském hotelu Saint James je pak používám co nejpřirozenějším způsobem a zároveň šetřím životní prostředí. Tento kuchařský kufr v mém voze DS 7 je skvělým pracovním nástrojem.“

Julien Dumas, gastronomický ambasador společnosti DS Automobiles

 

Kuchařský kufr byl v úzké spolupráci s Julienem Dumasem navržen s širokou škálou nádob a důležitých doplňků:

  • Tři odměrky
  • Láhev s olivovým olejem
  • Dvě velké sklenice s uzávěrem
  • Šest menších sklenic s uzávěrem
  • Krájecí prkénko z ořechového dřeva
  • Krájecí nůž od nožíře Patricka Bonneta
  • Nabíračka na med
  • Vývrtka
  • Zápisník a pero

 „Když jsem kufr navrhoval, měl jsem na paměti různé ingredience a cesty k mým dodavatelům. Použil jsem láhev na olej a naplnil ji olejem z pražených vlašských ořechů z pohoří Massif central, sklenice jsem využil na sušené a uzené pstruhy a kaviár z mořských řas, zkumavky na semena tromínu, sušené mořské řasy a čerstvé bylinky. Ve sklenicích jsem přivezl tatarák z mořských řas, sušeného pstruha, sušené hřebenatky a jablečný ocet z pařížského regionu a Bretaně, zejména od Jean-Marie a Valérie Pédronových.

Julien Dumas, gastronomický ambasador společnosti DS Automobiles

 

Kuchařský kufr DS Automobiles vyrábí firma La Malle Bernard, nejstarší stále fungující výrobce dřevěných krabic a kufrů ve Francii, která je nositelem francouzského označení Entreprise du Patrimoine Vivant pro podniky, jež jsou součástí francouzského živého dědictví. Majitelé Jules Bernard a Caroline Simon pracovali v dílně založené v Paříži v roce 1846 pro tehdejší největší obchodní dům Grands Magasins du Louvre. Na počátku 20. století se společnost La Malle Bernard proslavila svými černě potaženými kufry, určenými k přepravě a prezentaci zboží všech tvarů a velikostí. Ve 30. letech 20. století se firma La Malle Bernard specializovala na výrobu automobilových kufrů určených na střechu nebo do zadní části vozu. Tyto kufry byly vyráběny na míru a byly potaženy plátnem, které mělo stejnou barvu karoserie. Dovnitř se obvykle vešla dvě zavazadla. Toto uspořádání umožňovalo cestujícím nechat kufr pevně spojený se zadní částí vozu a jednoduše si vzít obě ochráněná zavazadla s sebou. Tradiční rodinný podnik La Malle Bernard má dodnes butik v Paříži a jeho dílny se nacházejí v Normandii.

Tato velmi limitovaná edice kuchařského kufru DS Automobiles bude brzy k dispozici v lifestylovém butiku DS Automobiles pro vášnivé gurmány za cenu 4 000 eur. Každý kufr může být personalizován tak, aby odpovídal modelu zákazníka, a může být označen jeho iniciály.

 

DS AUTOMOBILES vzdává hold gastronomii