Kam na střední? Deváťákům pomůže krajská informační linka

Královéhradecký kraj zřídil informační linku pro deváťáky základních škol a jejich rodiče, kteří stále nejsou rozhodnuti ve výběru studia na střední škole. Pro pomoc s orientací ve studijních oborech jednotlivých škol, které kraj zřizuje, mohou využít krajskou linku s číslem 702 209 346, a to každý všední den od 8 do 16 hodin. Fungovat bude do konce února. 

„Nabídka středních škol je v našem kraji veliká, od klasických gymnázií přes střední odborné školy po střední odborná učiliště. Deváťákům a jejich rodičům, kteří se dosud nerozhodli, kam podat přihlášku, nabízíme pomoc s výběrem střední školy. Zřídili jsme telefonní linku, na které pracovník z odboru školství odpoví na dotazy týkající se dalšího studia a pomůže s výběrem vhodné školy,říká náměstek hejtmana Arnošt Štěpánek odpovědný za krajské školství.

Pro lepší informovanost žáků devátých ročníků a jejich rodičů Královéhradecký kraj již začátkem září loňského roku distribuoval na všechny základní školy v regionu 5200 kusů brožur s názvem Oborovník aneb Kam na střední? Jedná se o ucelený přehled krajských škol a oborů vzdělání, které nabízejí školy zřizované Královéhradeckým krajem pro příští školní rok. Informační linka má sloužit pro doplnění těchto informací. Obsluhu linky kraj zajistil vlastními pracovníky z odboru školství a bez dalších finančních nákladů. 

Pro první kolo přijímací řízení platí odevzdání přihlášek do 1. března 2021. Veškeré informace k přijímacímu řízení na střední školy najdete na webových stránkách Královéhradeckého kraje www.sipkhk.cz . Oborovník je ke stažení https://www.sipkhk.cz/infoportal/clanek/oborovnik-aneb-kam-na-stredni-2021-2022/all