Jak na jemné a hebké ručníky?

Dostal se vám do ruky heboučký a voňavý ručník třeba od kamarádky? Zřejmě jste začali přemýšlet nad tím, proč ručníky u vás doma tak intenzivně nevoní a jsou spíše drsné na dotek. Jak můžete mít doma i vy jemné a hebké ručníky?

Rozhoduje kvalita ručníku

Předně je třeba si uvědomit, že ani správnou údržbou neproměníte ten nejlevnější ručník v nadýchaný zázrak. Nejprve jetedy třeba zaměřit se už na samotný výběr ručníku. Při nákupu tedy sledujte hlavně gramáž. Kvalitní ručník poznáte tak, že jeho gramáž činí nejméně 450 gramů na metr čtvereční. Právě takový ručník bude příjemně nadýchaný. Pak je ještě třeba zaměřit se na délku vláken a výšku vlasu. Právě ručníky s dlouhým vlasem budou vaše tělo opravdu hýčkat. A vy si tak domů pořídíte ručníky heboučké a jemné na dotek.

 

Luxusní bambusové ručníky

Ideální je si do koupelny pořídit bambusový ručník. Má totiž celou řadu skvělých vlastností. Bambusové ručníky vynikají zejména tím, že mají až třikrát vyšší savost než klasické ručníky. Díky přirozené antibiotické funkci bambusu jsou navíc tyto ručníky odolné proti bakteriím a plísním. Antibakteriální bambusové ručníky tak redukují i vznik nepříjemných pachů.

Jsou velmi lehké a hebké, za což vděčí přítomnosti bambusového vlákna. U bambusových ručníků totiž tvoří 40% bambusové vlákno a 60% bavlna.

Cesta k hebkým ručníkům

Kvalitní ručníky si zaslouží i pečlivou údržbu. Jakmile si koupíte nový ručník, nejprve ho jednou nebo dvakrát vyperte. Nechte ho volně usušit a až pak jej začněte používat. Zapomeňte rovněž na sušení ručníků na radiátorech. Přesušení totiž ručníku velmi škodí. Vlákna se polámou a původní hebkost ručníku se vytratí.

Ručníky rovněž perte odděleně, a to ještě podle barev. Při praní dejte raději přednost pracímu gelu před práškem. Při praní ručníků nepoužívejte ani aviváž, protože po ní se vlákna slepují, což má opět vliv na původní kvalitu ručníku.

Pamatujte také na to, že ručníky se nežehlí. Opět by došlo k polámání vláken a ke ztrátě měkkosti.