IKEA otevírá nové výdejní místo v Hradci Králové

IKEA se dlouhodobě snaží být pro zákazníky dobře dostupná a nabídnout jim možnosti pohodlného nakupování. Otevírá proto první z nových výdejních míst v Česku, a to v Hradci Králové. Objednávat zboží s doručením do tohoto výdejního místa mohou zákazníci na webu IKEA.cz od pondělí 1. června. Od pátku 5. června 2020 si pak budou moci vyzvedávat první zásilky. Na místě budou platit veškerá hygienická a bezpečnostní opatření.

Výdejní místo v Hradci Králové



Výdejní místo v Hradci Králové bude zásobovat obchodní dům IKEA v Praze na Černém Mostě. „Zákazníkům prostřednictvím nového výdejního místa v Hradci Králové nabízíme možnost si vybrat, kde a kdy si chtějí nákupy vyzvednout. Obchodní domy IKEA zůstávají nadále důležitou součástí našeho podnikání. Jedná se o místo, kde se naši zákazníci mohou setkávat s odborníky IKEA a s jejich pomocí plánovat svoje bydlení, potkávat se s lidmi a čerpat inspiraci,” uvádí Ivan Jančo, ředitel obchodního domu IKEA Černý Most.

Zákazník, který si zboží objedná na webu IKEA.cz a zvolí si službu Klikni a vyzvedni, bude mít nově na výběr možnost vyzvednutí právě v Hradci Králové. Dosud tato služba nabízela možnost vyzvednutí zboží jen v obchodních domech. Výdejní místo bude otevřeno tři dny v týdnu, ve středu a v pátek od 14 do 19 hodin a v sobotu od 9 do 14 hodin.

Výdejní místo se nachází na západním okraji Hradce Králové na adrese Kutnohorská 226 v areálu hypermarketu. Je dobře dostupné i pro zákazníky z celého regionu, kteří už tak za nákupy nebudou muset dojíždět do nejbližšího obchodního domu IKEA v Praze na Černém Mostě. Ušetří tak minimálně 200 kilometrů a dvě hodiny na cestách.

 



Ceny za službu jsou odstupňovány podle celkové hmotnosti zboží v objednávce. Začínají na 299 Kč pro objednávky do 90 kg, u zásilek do 200 kg zákazníci zaplatí 399 Kč a maximální cena za tuto službu je 699 Kč u objednávek, které přesahují 200 kg.



„Ve srovnání s doručením přímo do bytu zákazníci při využití výdejního místa zaplatí za službu výrazně méně. Například při objednání křesla STRANDMON zhruba polovinu, u kuchyně nad 200 kg ušetří zákazník za dopravu až tři čtvrtiny,” doplňuje Ivan Jančo.



Provozovat výdejní místo bude logistická společnost HRAL. „Otevření výdejního místa v Hradci Králové vnímáme jako obrovský krok směrem k ještě větší spokojenosti zákazníků IKEA a jsme rádi, že zrovna my můžeme být klíčovým partnerem tohoto projektu. Hlavní práce, tedy naplnění očekávání zákazníků, je před námi a moc se na ni těšíme,” uvádí Aleš Hrdina, jednatel společnosti HRAL.