Golf pro Paraple aneb „na handicap nehrajeme“

Společnost Metrostav se opět stala hrdým generálním partnerem Golfu pro Paraple, který se konal ve dnech 10. – 11. srpna v areálu Golf & Spa Resortu Cihelny v Karlových Varech. Letošní třináctý ročník charitativního golfového turnaje proběhl za účasti 155 hráčů, z nichž 18 bylo handicapovaných. Smyslem tohoto turnaje je propojit svět zdravých a handicapovaných osob a zároveň podpořit Centrum Paraple v jejich činnosti.

Golf pro Paraple

Golf pro Paraple byl oficiálně zahájen společenským večerem, jehož součástí byla charitativní aukce a tombola, při kterých se vybralo přes 800 000 Kč. Akce pořádaná především za účelem získání finančních prostředků na podporu činnosti Centra Paraple, vynesl během dvoudenní akce rekordní částku 1 570 000 Kč a byl tak překonán loňský i předloňský ročník. Patronem byl už tradičně herec, moderátor a vášnivý golfista, Marek Eben. Záštitu nad letošním turnajem převzala manželka prezidenta České republiky, paní Eva Pavlová.

Golf pro Paraple

„Společnosti Skupiny Metrostav se každoročně zapojují do mnoha charitativních projektů 
a akcí pro handicapované. Je pro nás důležité pomoci tam, kde je to v danou chvíli třeba, proto nás těší, že jsme se i letos mohli stát generálním partnerem Golfu pro Paraple a podpořili tuto společensky prospěšnou aktivitu“, říká František Kočí, prezident Skupiny Metrostav.

Charitativní aukce

V charitativní aukci se dražily například obraz herečky a malířky Ivy Hüttnerové, podepsané dresy a hokejky známých českých hráčů z NHL, dres fotbalového klubu Slavia s podpisy všech hráčů, hodinky Prim vytvořené speciálně pro tuto dražbu, socha od Drahoslava Šolty a další zajímavé a sběratelské kousky. Celým večerem hosty provázel sportovní komentátor České televize, Michal Dusík a vystoupila zde i Monika Absolonová. Druhý den proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků dvoudenního golfového turnaje.

Centrum Paraple přijelo podpořit mnoho známých osobností z oblasti sportu, kultury 
i zdravotnictví. Turnaje se aktivně účastní handicapovaní golfisté z České asociace handicapovaných golfistů (CZDGA). Mezi hráči nechyběli Marek Eben, Jiří Bartoška, prof. Pavel Kolář, Karel Nováček, Kryštof Michal, Vratislav Janda, Matouš Rajmont, David Pospíšil, Jaroslav Špaček a další významní lidé z podnikatelské sféry.

„Golf pro Paraple je jedna z nejvýznamnějších charitativních akcí na podporu Centra Paraple, která přináší finanční prostředky na komplexní služby klientů. Děkujeme všem partnerům, dražitelům a hráčům, bez nichž by se tato mimořádná akce nemohla uskutečnit a již nyní se těšíme na další ročník“, říká David Lukeš, ředitel Centra Paraple.

Centrum Paraple

Centrum Paraple je obecně prospěšná společnost založená Zdeňkem Svěrákem a občanským sdružením Svaz paraplegiků. Od roku 1994 pomáhají lidem na vozíku po poškození míchy a jejich rodinám zvládnout těžkou životní situaci. Činnost Centra Paraple je přibližně z 50 % financovaná z darů fyzických a právnických osob. Darované finanční prostředky dále nerozdělují příjemcům, ale využívají je k financování přímých služeb, pomoci a péči o své klienty s poškozením míchy. 

Zdroj: Metrostav