Finská sauna – požitek pro tělo i pro duši

Oblíbili jste si příjemnou a osvěžující regeneraci svého těla i mysli při klasickém saunování a rádi byste si saunu užívali i u sebe doma? Pak vyzkoušejte pozitivní účinky finské sauny, kterou můžete navštívit, kdykoliv se vám jen zlíbí.

Finská sauna – střídání horka a chladu

Tradiční saunování získává na oblibě především mezi těmi, kdo jsou dobře obeznámeni s jeho pozitivními účinky na lidské zdraví a dělají jim dobře vysoké teploty. Finská sauna bývá vyhřívána na 90°C. Charakteristická je svou vysokou teplotou, kterou pak střídá ochlazení chladným vzduchem nebo vodou. Takovéto střídání teplot blahodárně působí na lymfatické cesty, a tak jej ocení především ženy zápasící s celulitidou.

Finská sauna (nejen) pro zdravé srdce

Relaxace ve finské sauně má také pozitivní vliv na správnou činnost srdce a optimální uvolnění dýchacích cest. Saunování rovněž zmírňuje bolesti svalů a kloubů. Do těla se navíc dostává ozdravný kyslík, čímž dojde k rozšíření kožních pórů a cév. Po návštěvě sauny tak bude vaše pokožka mnohem svobodněji dýchat a vaše nohy i ruce se příjemně prokrví. Celkově má saunování pozitivní vliv na vzhled kůže, která je po návštěv sauny plná svěžesti. Pobyt v sauně funguje také jako skvělá detoxikace organismu, při níž se díky pocení vyplaví z těla všechny škodlivé látky. Návštěva finské sauny přispívá rovněž k zlepšení lidské psychiky. Zbavíte se zde migrény i nežádoucího stresu.

Relaxace těla i mysli v pohodlí domova

Pokud vás láká regenerace vašeho těla i mysli z pohodlí domova, vyzkoušejte finskou saunu z bohaté nabídky různých firem. Některé takové sauny vynikají opravdu působivým designem, ale bývají také velmi praktické. Do některých typů finských saun se vejde i více osob, a tak si můžete společně užít příjemný relax přímo v pohodlí domova. Opravdu luxusní finské sauny se vyznačují precizním dílenským zpracováním. Dají se navíc kolikrát i velmi jednoduše smontovat.

Zdroj: https://www.bytdumzahrada.cz/