Do Prahy se přenese atmosféra Olympijských her

Pražští radní dnes souhlasili s poskytnutím mimořádné finanční podpory ve výši 7 milionů korun na realizaci projektu Olympijský festival Tokyo 2020. Tato multisportovní akce konající se v době Olympijských her má za cíl přenést jejich atmosféru do měst a regionů prostřednictvím vybudování sportovního parku, ve kterém návštěvníci mohou nejen sledovat přímé přenosy z Olympijských her, ale mají i možnost vyzkoušet si širokou nabídku sportů a společně fandit národnímu týmu.

„Je důležité, aby se Praha po pandemii a dlouhém lockdownu dostala zpět do formy. I naše dobrá fyzická kondice hraje roli při tom, jak náš zdravotnický systém a společnost zvládají podobné krizové situace. Sport je jednou z nejlepších forem prevence mnoha zdravotních problémů, proto dotace na podporu sportu a tělovýchovy plní v Praze velmi důležitou roli. Obzvlášť v této době je třeba zůstat co nejvíce fit, fyzicky i psychicky,“ uvedl pražský radní pro oblast sportu Vít Šimral.

Projekt Olympijský festival Tokyo 2020.

Projekt se do hl. m. Prahy vrátí po sedmi letech, kdy první edice se konala na pražské Letné v roce 2014 během Zimních olympijských her Soči. Od té doby získal mezinárodní přesah, převzal ho Mezinárodní olympijský výbor a v létě 2021 se uskuteční již ve zhruba dvaceti zemích po celém světě. Praha byla u zrodu tohoto úspěšného projektu a organizátor ho Pražanům představí i v jeho letní variantě, která se bude konat ve dnech 23. července – 8. srpna 2021 v areálu Olymp ve Stromovce a přinese s sebou osvětu a podporu sportu.

Celý festival se bude odvíjet dle aktuální epidemiologické situace a budou zohledněna platná vydaná nařízení, které organizátor bere na vědomí.  

Ilustrační foto: Olympijský festival