Desátý ročník sbírky pro nemocné děti Srdce dětem

Od pondělka 2. 11. do neděle 15. 11., tedy celé dva týdny, se koná ve všech prodejnách společnosti Lidl tradiční celorepubliková sbírka Srdce dětem. Je to už deset let, co se spojil oblíbený obchodní řetězec Lidl s obecně prospěšnou společností Život dětem, aby každoročně v listopadu uspořádali sbírku, která je velkým pomocníkem těm nejpotřebnějším, rodinám s vážně nemocnými dětmi. I letos si mohou zákazníci společnosti Lidl zakoupit u pokladen dobročinnou samolepku za minimální cenu 30 Kč, kterou si buď odnesou domů nebo ji nalepí na velké srdce ve výloze a tím symbolicky darují své srdce dětem, které trpí vážnými a v mnoha případech i velmi vzácnými chorobami. Péče o ně je hodně náročná, a to nejen po psychické, ale i finanční stránce, protože potřebují mnoho různých pomůcek či rehabilitací a ozdravných pobytů, na které rodiny prostě nemají a zdravotní pojišťovny toto vše hradí buď částečně, anebo vůbec.

V loňském roce sbírka Srdce dětem vynesla pro nemocné děti 38 milionů korun a o.p.s. Život dětem za tyto finanční prostředky pomohla více než 1100 rodinám. Některé z nich zástupkyně společnosti Lidl spolu se zástupkyní Život dětem o.p.s. po roce navštívily, aby zjistily, jak jim dar ze sbírky Srdce dětem 2019 pomohl. Tak například Vojtíšek s cystickou fibrózou absolvoval ozdravný pobyt, malá Adrianka, která trpí kombinovaným postižením, mohla úspěšně rehabilitovat, stejně jako Petruška s dětskou mozkovou obrnou.

Letošní rok je ve všem jiný, a proto nikdo neví, jak dopadne sbírka, ovlivněná koronavirem. Pevně věříme, že všichni návštěvníci obchodního řetězce Lidl si dobře uvědomují, jak současná doba ovlivnila život všech, tedy i rodin s vážně nemocnými dětmi, které jsou na tom ještě hůř než v minulých letech. Proto opravdu moc prosíme, otevřete svá srdce a pomozte těm, kteří se bez laskavé pomoci nás ostatních neobejdou. Všem dárcům i společnosti Lidl spolu s obětavými zaměstnanci patří velký dík.

Do sbírky Srdce dětem se můžete zapojit také online. Stačí otevřít webové stránky www.srdcedetem.cz a charitativní srdíčko zakoupit online. Přitom si můžete prohlédnout osm nových reportáží o vážně nemocných dětech. Dozvíte se, jak těžký život mají nejen ony, ale i jejich rodiče, kteří se o své děti s nesmírnou láskou starají a snaží se, aby prožily, pokud to jenom trochu jde, šťastný život. My ostatní, kteří jsme měli v životě větší štěstí, jim v tom můžeme pomoci. Děkujeme.