Česká biokosmetika Yage se spojila s nadací Be Charity a Bárou Nesvadbovou

V této nelehké době se rozhodla podat pomocnou ruku tam, kde je potřeba, také česká bioaktivní kosmetika Yage. Její zakladatelka Petra Drvoštěpová se proto v rámci projektu spojila se spisovatelkou a mecenáškou Barbarou Nesvadbovou a jejím Nadačním fondem Be Charity. „Z každého našeho ručně vyráběného mýdla věnujeme 50 Kč Nadačnímu fondu Be Charity, celý výtěžek pak poputuje na nákup dezinfekčních prostředků do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady,“ vysvětluje Petra Drvoštěpová. Cena mýdel, obsahujících (dle druhu) např. esenciální oleje, antioxidanty, hydratační, antibakteriální či antivirotické látky, byla navíc snížena. Více informací najdete na https://www.yageorganics.cz/collections/body.

 

Pro bioaktivní kosmetiku YAGE (čteno „jaché“) je charakteristická vysoká koncentrace účinných látek, inspirace propracovaným korejským systémem péče o pleť, využití účinků aromaterapie a holistického přístupu k tělu a duši. Produkty YAGE jsou samozřejmě veganské (až na nezastupitelný včelí med a vosk) a nejsou testovány na zvířatech, suroviny pro ně jsou získávány od prověřených dodavatelů po celém světě s ohledem na životní prostředí a jeho zdroje. V recepturách se uplatňují důmyslné kombinace vitamínů, vzácných olejů, minerálů a rostlinných výtažků tak, aby pleť získala optimální zdraví a vitalitu. Část výtěžku z kosmetiky putuje také do nadace Velká Amazonie na podporu amazonských pralesů.

V produktech YAGE naleznete množství drahocenných ingrediencí, jako jsou acai, zelená káva, skvalan, kukui, pupalka dvouletá, mokřadka, papája, cacay, kamélie, granátové jablko, murumuru, argánie trnitá, marula, kurkuma, heřmánek modrý, mannan, bukuchiol, copaiba, geránium, ylang-ylang, smil, neroli, růže, bambucké máslo, řasy, plankton, vitamín C, koenzym Q10, retinol, lékořice, aloe vera, quillaja (mydlokor), jablko, cukrová třtina, hroznové víno, citron, sléz, máta peprná, prvosenka jarní, kontryhel, rozrazil, meduňka, zelený čaj, přeslička, lupina peptidy, myrha, sancha inchi, santalové dřevo, borůvkový prášek, růžový a zelený francouzský jíl, bílý kaolín, podmáslí, ovesná mouka, jogurt, okvětní lístky měsíčku, neem (zederach), drahokamy a další.

Příběh značky

Za značkou stojí úspěšná právnička, interiérová designérka a zakladatelka firmy Odlitek.cz Petra Drvoštěpová. „O léčivou sílu přírody jsem se zajímala odjakživa. Poté, co se syn potýkal s vážným ekzémem, jsem se snažila najít kvalitní a účinnou přírodní alternativu péče o pokožku, ale bez úspěchu. Veškeré mé znalosti a snaha mu pomoci mě zavedly na cestu hlubších studií aromaterapie a účinků bylin. Změnili jsme způsob stravování a já jsem se nakonec rozhodla vyrábět pro mou rodinu pečující přírodní bylinné balzámy.“ Myšlenka založit vlastní značku nejdříve nebyla vůbec na pořadu dne. Petra nejdříve začala vyrábět kosmetiku pouze pro rodinu a na trh chtěla po nějaké době uvést pouze pár produktů. Nakonec ale zvítězila touha vyvinout 100% přírodní aktivní kosmetiku, a tak se s celou rodinou přestěhovala do Velké Británie, aby byla blíž nejlepším odborníkům v této oblasti. „Mohla jsem úzce spolupracovat s významnými světovými laboratořemi a chemiky, abych s jejich pomocí vyvinula kosmetiku, která by splňovala veškeré mé požadavky, zkrátka abych ji chtěla sama používat,“ dodává Petra. Značka byla na trh oficiálně uvedena na začátku roku.

Děkujeme všem, kteří jakkoliv pomáhají!

https://www.yageorganics.cz/ FCB a IG: @yageorganics