Bleskurychlé přemýšlení i zábavná přeřeknutí s horkým bramborem

Znáte novou hru „Horký brambor“ značky Alexander? Je to hra nabitá smíchem, napětím a dobrou náladou pro děti a mládež i jejich rodiče, kterou si může zahrát 2-8 hráčů bez rozdílu věku. Vyzkouší si rychlost přemýšlení, postřeh a užijí si legraci při přeřeknutí a „zoufalých“ výmyslech. Jak na to?

Na začátku hráči rozloží hrací desku na rovný povrch, např. stůl nebo podlahu. Zamíchají karty s otázkami a balíček položí vedle hrací desky s vyobrazeným grilem, kam dají i „maketu“ horkého bramboru. Pak si každý z hráčů vybere figurku a postaví ji na pole START. Aby hra mohla začít, musí si ještě složit káču, která po roztočení měří čas na jedno kolo hry. Místo káči si mohou hráči bezplatně stáhnout do telefonu speciální aplikaci na měření času. Ke stažení slouží QR kód umístěný v návodu a na obalu hry. Telefon nebo tablet se zapnutou aplikací položí vedle hrací desky na místo, které je v dosahu všech hráčů.

Kdo z Vás dokáže nejrychleji přemýšlet pod tlakem? Připravte se, protože teď to zjistíte!

V této hře máte pouze několik sekund na vymyšlení odpovědi na otázku a přehození horké brambory protivníkovi. Všichni hráči v jednom kole odpovídají na jednu stejnou otázku, kterou vybere na kartě jeden z hráčů. Otázek je více než 650. Ten komu zůstane brambora v ruce při vypršení limitu popojde figurkou na další políčko na grilu. Když přejde celý gril, spálí se a vypadne ze hry. Kdo zůstane na hrací desce jako poslední, vyhrál!

Zbavte se brambory, než uplyne čas a spálíte se! Odpovídejte rychle, házejte přesně, chytejte pečlivě a sami nespadněte se svou bramborou až na spodní okraj hrací desky!

Hra je vhodná pro děti již od 6-ti let a skvěle se u ní pobaví celá rodina, nebo parta lidí na táboře, ve škole nebo školní družině. Jedna hra zabere cca 30 minut a vyplní dobře volné chvilky nebo i celý večer.

Hru „Horký brambor“ zakoupíte za 499,- Kč v prodejnách hraček, papírnictví nebo v e-shopech např. na www.pexik.cz.