Bav se a pomáhej!

Pomáhat je potřeba, proto jsme se rozhodli pomoci malému Kamilovi Hricovi, který pomoc ostatních potřebuje.

V průběhu dne vystoupí řada umělců, jejichž jména budeme postupně odkrývat.

Akce se bude konat ve Velkém sále Kulturního střediska města Štětí, Mírové nám.67 v pátek 30.10.2020 od 17h.

Veškerý výdělek akce bude věnován mamince malého Kamila, abychom jim aspoň trochu mohli pomoct. Každá koruna se počítá a pomoci není nikdy dost.

Informace o předprodeji vstupenek již brzo.

VSTUPENKU si může zakoupit i kdokoliv, kdo by třeba na akci nemohl přijít, ale chce přispět.

PRÍBĚH KAMČI:
žvot našeho Kamči se začal psát již pár dní před termínem porodu, kdy jsem navštívila pro jistotu gynekologa a ten měl pro mě ty nejčernější zprávy, které budoucí maminka určitě nechce slyšet. Okamžitě jsem musela jet do nemocnice v Ústí nad Labem, kde se bohužel vše potvrdilo – váš syn prodělal krvácení do mozku, mozkomíšní mok mu ucpal komory a proto má extrémně velikou hlavu a mozek je utlačován. S největší pravděpodobností zůstane ležákem. Kamča se narodil 2 dny poté s diagnozou hydrocefalus. V prvním týdnu prodělal první operaci, která nebyla až tak úspěšná a tak v měsíci života mu byl voperován shunt.

V 9 měsících jsme přešli k nové neuroložce. I přesto, že předtím se u Kamči střídali 3 neurologové, ani jeden z nich neudělal důležité vyšetření. Díky nové neuroložce přibyly Kamčovi další diagnózy jako je epilepsie, mentální retardace, centrální porucha zraku, triparéza.

I přesto všechno se Kamča díky rehabilitaci, lázním, Rané péči EDA a vynikající péči lékařů v roce a půl poprvé otočil, po 3. narozeninách poprvé posadil, ve 4 letech začal trochu slabikovat a plazit se. Na jaře 2018 (5let a 3mesice) začal více mluvit a lézt po čtyřech. Tři roky navštěvoval speciální třídu MŠ, kde to měl moc rád. Nyní mu je 7,5 roku půjde do školy a je na úrovni zhruba 2letého dítěte. Snaží se s pomocí o první krůčky a už také umí vylézt na pohovku. Má za sebou reoperaci shuntu a také mu přibyla další diagnoza atypický autismus. Stále jezdíme do lázní, máme v plánu opět i neurorehabilitace, které nehradí pojištovna a velice mu pomáhá hiporehabilitace. Obrovskou podporou je mu také jeho starší sestra Terezka.
Hana Hricová, maminka