Bardejovské kúpele myslí i speciálně na muže

Muži, je čas udělat něco pro sebe a navštívit Bardejovské kúpele. Proč právě Bardejovské kúpele? Vedle všech benefitech vhodných i pro ženy, děti a mládež, mají právě Bardejovské kúpele ještě přidanou hodnotu pro muže, v podání jednoho z nejsilnější mineralizovaných pramenů na Slovensku. Tím je HERKULES. Tento pramen je znám od padesátých let minulého století.

Ekonomicko-obchodní ředitelka Bardejovských kúpelov, a. s. Tamara Šatanková uvedla :

,, V posledních letech minerální pramen HERKULES mnozí přirovnávají k Viagře. Je to proto, že má příznivý vliv na potenci. Jeho tajemstvím je právě jeho silná mineralizace. Obsahuje prvky, které zvyšují potenci – hodně hořčíku, kysličníku uhličitého, manganu a kyseliny borité. Na tyto účinky pramene nás upozornili samotní pacienti. HERKULES opravdu pomáhá ke zvýšení sexuální chuti mužů a dokonce i žen. „

Dodává, že i když na léčbu erektivní dysfunkce se pramen HERKULES oficiálně nepoužívá, jeho vedlejší účinky v tomto směru si všimli i koupelen lékaři Bardejovských kúpelov.

,,Svým složením patří mezi nejvýznamnější ve střední Evropě. Pije se z něj podobně jako z ostatních bardejovských pramenů – třikrát denně po dva decilitry, obvykle před jídlem. Pramen Herkules se se svým obsahem minerálních látek a kysličníku uhličitého řadí mezi nejsilnější na Slovensku. Výborně se osvědčil při chorobách žaludku a dvanáctníku a při chorobách dýchacích cest zejména protože svým obsahem jódu působí mimořádně příznivě na odstraňování hlenů z dýchacích cest. Je také velmi účinný při cukrovce, „vyzdvihuje přednosti pramene T. Šatanková.

Bardejovské kúpele – pramen Hlavný

 

Další specialita – pivní lázeň

Další specialitou vyhledávanou hlavně muži, je procedura pivní přísadová koupel. Bardejovské kúpele, možná jako jediné léčebné lázně na Slovensku, nabízejí svým klientům tuto nadstandardní proceduru. Lázeň trvá 15 minut, délka zábalu stejně 15 min. Zábal stojí 13 eur a obsahuje pivní kvasnice, které mají blahodárný vliv na pokožku. Kromě toho během koupele si koupající na zvýšení účinku koupele dopřeje i popíjení jednoho piva (výběr z několika druhů), což je v ceně koupele.

,,Pivní přísadová koupel se připravuje přidáním „Lázeňského piva“ (chráněná originální receptura) do Minerální vody. Klient klidně leží v nerezové vaně a relaxuje. Po uplynutí doby působení odpočívá na lůžku zabalený do ovčího rouna. Teplem se z těla vyplavují toxické látky. Pivní přísadová koupel pro své omlazující a regenerační účinky díky obsahu vitamínů, chmele a obilného extraktu napomůže zklidnění pokožky, kterou příjemně zjemní a zanechá sametově hebkou a svěží, „vysvětluje T.Šatanková.

Indikace pivní lázně: artrózy, svalové kontraktury, osteochondrózy, ekzémy, alergické dermatitidy, alergické záněty HDC-DCD. Pivní lázeň má vynikající účinky – zvyšuje prokrvení celého těla, místní metabolismus, aktivuje kožní receptory, celkový účinek tepla, celkovou relaxaci, vyplavování toxických látek z organismu.

Bardejovské kúpele

Pivní festival, Vinný festival, tanec …

Muže v Bardějovských kúpeloch obvykle těší nejen pramen Herkules a pivní lázeň, ale každoročně koncem léta a na podzim, i Pivní festival a Vinný festival. Nebudou chybět ani letos. Mezi další oblíbené akce patří i posezení při hudbě. Od středy do neděle jsou 2krát denně kolonádní koncerty. V sezóně každý večer hraje v lázních taneční hudba na třech místech. Taneční zábavy probíhají standardně, pouze v interiéru je tento rok povinné roušku.

Bardejovské kúpele

Ještě jeden Herkules

Věděli jste, že půlhodina cyklistika denně snižuje riziko různých onemocnění? Okolí Bardějovských kúpelov nabízí zajímavé cykloturistické trasy. Kolo si můžete vypůjčit na tenisových kurtech a cena je 1,50 eura i s příslušenstvím / reflexní vesta a přilba /. V okolí  lázní je síť vzájemně propojených čtyř léčivých Singletrack – Rodinný, Napoleon, Čerešenka a Herkules a dvě navazující cyklostezky Kyslíková cesta Mihaľov – Bardejov a Kyslíková dráha v Bardejovských kúpeloch. Singletrack zvaný Herkules spojuje lázně s městem Bardejov a vede lesem podél hlavní silnici.

 

Restart po koronakrizi

V současnosti Bardejovské kúpele zažívají restart po koronakrizi. Každým dnem se zvyšují počty klientů zdravotních pojišťoven, samoplátce a jednodenních návštěvníků. Přispívají k tomu i zvýhodněné ceny a kvalita a atraktivnost poskytovaných služeb. Až do konce září platí v hotelu Alexander sleva z ceníkové ceny ve výši 25%. Kromě venkovního koupaliště mají klienti i běžní návštěvníci k dispozici velké Wellness SPA – bazénový a saunový svět v hotelu Ozón. Menší v kongresovém čtyřhvězdičkovém hotelu Alexander je k dispozici návštěvníkům tohoto zařízení.

Bardejovské kúpele

Bohaté možnosti strávení volného času

Bardejovské kúpele jsou oblíbeným místem odpočinku, léčby i kulturního života. Přitahují především návštěvníků z Prešovského a Košického kraje. V lázních je mnoho možností, jak využít volný čas. Pro milovníky sportu lázně nabízejí 6 tenisových kurtů, squashové hřiště, bowling bar, petang, minigolf, půjčovnu kol. V lese u lázních rostou hřiby. Potěší i solná jeskyně v zařízení Alžběta, kde bývala i císařovna Sisi. V regionu je několik rozhleden, které umožňují atraktivní výhledy po zemi. V okolí Bardejova je zachovaných 7 řeckokatolický a 1 římskokatolický dřevěný kostel: Hervartov, Tročany, Křivé, Kožany, Lukov, Frička, Jedlinka, Mikulášová, Zboj.

 

V Bardejovských kúpeloch se léčí onkologické nemoci, nemoci oběhového a trávicího ústrojí, nemoci z poruchy látkové výměny a žláz s vnitřní sekrecí, netuberkulózní nemoci dýchacích cest, nemoci z povolání, onemocnění ledvin a močových cest, nemoci pohybového ústrojí a ženské onemocnění. Bardejovská minerální voda je přírodní-léčivá, slabě až středně mineralizovaná, hydrogen uhličitanovo-chloridová, sodná, železitá uhličitá, studená, hypotonická, se zvýšeným obsahem kyseliny borité.

          

Více informací naleznete ZDE