Asociace Aventure Peugeot změnila logo

Aventure Peugeot od 28. dubna 2021 změnil své logo. Přechází na nový znak, který je v souladu s novou identitou značky Peugeot, představenou 25. února 2021.

Nové logo Aventure Peugeot

Toto nové logo Aventure Peugeot je významným pojítkem mezi značkou a sdružením Aventure Peugeot a připomínkou odkazu značky Peugeot ve Francii i ve světě. Nové logo v podobě impozantní lví hlavy evokuje hrdost a sílu značky, aniž by působilo agresivně. Erb, který profil lví hlavy ohraničuje, je nadčasovým prvkem s historií sahající až do roku 1810, kdy byla oficiálně založena společnost Peugeot Frères Aînés.

Za více než 200 let své existence přešla rodina Peugeot od módní revoluce 19. století – ocelového drátu v krinolínových sukních – k revoluci mobility, s jízdními koly a automobily. Značku Peugeot tvoří kreativci, inženýři a designéři, kteří již více než dvě století přeměňují normy a vytváří nové standardy mobility. A právě díky spojení talentů a píle těchto lidí se značka Peugeot nepřestala nikdy vyvíjet a posilovat, aby dokázala s jistotou a sebedůvěrou čelit budoucnosti.

Asociace Aventure Peugeot

Asociace Aventure Peugeot, jejíž úkolem je zachovávat, rozvíjet a propagovat dědictví značky Peugeot, je součástí spolku Aventure Peugeot Citroën DS založeného podle francouzského zákona z roku 1901. Týmy Aventure spolupracují se svými členy a fanoušky a nabízejí jim různé služby: ve svých dílnách v Sochaux a v pařížském regionu se věnují údržbě a restaurování vozů, zajišťují rovněž dokumentační činnost a poskytují řadu služeb sběratelům. Prostřednictvím svých webových stránek www.pieces-de-rechange-classic.com nabízejí také náhradní díly pro klasické vozy (historické nebo tzv. youngtimers), a to jak originální, tak repasované, na webových stránkách www.neoretroclassic.com jsou dále k  dispozici náhradní díly Neo Retro Classic.