15. mezinárodní textilní výstava PPM QUILT SHOW BRNO

Mezinárodní textilní výstava PPM QUILT SHOW BRNO je největší přehlídkou kombinovaných textilních technik nejen u nás, ale i ve střední a východní Evropě. Do roku 2019 se konala v Praze a po delší odmlce pokračuje počínaje rokem 2022 na výstavišti v Brně. Výstavy se pravidelně účastní přední autoři a autorky uměleckého nástěnného quiltu. Výstava se díky vysokému počtu exponátů a návštěvnosti 5 tisíc lidí řadí na 4. místo v Evropě, přičemž její úroveň rok od roku stoupá.

PPM QUILT SHOW BRNO

Na ploše 6000 m2 se představuje pravidelně více než 900 kusů kolekcí převážně nástěnných quiltů (moderní tapisérie) od 400 autorů z celého světa a výběr autorských prací z České republiky. Třetinu plochy obsazují v prodejní části specializované obchody, které nabízí široký výběr látek, pomůcek, textilních doplňků, šicích strojů, osvětlení, korálků, dekorací a barev na textil, sortiment pletacích přízí a autorské oděvy.

Na mnoha stáncích probíhají ukázky různých technik a mini kurzy pro začátečníky. Workshopy vedou renomované tuzemské i zahraniční textilní autorky.

Uměleckou ředitelkou výstavy je i nadále paní Jana Štěrbová, jejíž tvorba nástěnných moderních quiltů je známá nejen v České republice, ale i v zahraničí. Kromě lektorské a kurátorské činnosti se podílí i na vydávání internetového Magazínu PPM Brno. Je členkou BPK, SAQA, Patchwork Gilde Deutschland.

 

Termín konání: 21.-23.4. 2023

Místo konání:   Výstaviště Brno

 

Více informací naleznete ZDE