Zasněná elektronika i ženská oslava přírodních cyklů: Ima Teva vydává desku Chant a klip oslavující Přírodu

V nezávislém hudebním vydavatelství Divnosti vychází debutová deska ženského dua Ima Teva. Album nesoucí název Chant citlivě kombinuje minimalistickou elektroniku s niternými zpěvy a temnými ambientními plochami. K singlu Complete A Chant vznikl klip věnovaný Přírodě.

Spojovacím prvkem debutového alba Chant je důraz na ženské elementy a jejich sepjetí s přírodou. Texty zde neplní roli osobních poselství, ale naopak vyzývají k pospolitosti, oslavují různé pozemské živly a hlásají návrat ke kořenům. Podobné sdělení lze vyčíst i z nového klipu. Přes všechny vhledy do minulosti si však album zachovává svěží současný zvuk. Na desce se jako producent podílel Tomáš Tkáč.

Kapela popisuje své první album následovně:

Chanty rozeznívají dvě tváře, dvě ženy, dva hlasy, naléhavost a čistota, tajemné šepoty z hlubiny. Elektronické samply pohlcené přírodou, temné plochy ukryté pod hromadou větví, zarůstající mechem. Klávesový příboj. Nádech a výdech. Rytmus jako tep. Vzývání přírodních živlů. Volání po přirozenosti, nasloucháme a učíme se.

Deska Chant je zdarma k poslechu na

 

 

Ima Teva jsou

Petra Juráčková: zpěv, syntezátory

Iva Procházková: zpěv, klavír

 

Projekt Ima Teva, hebrejsky Matka Země, založila Petra Juráčková v roce 2017 v Olomouci. Ima Teva se podílela mj. na hudbě k dokumentu o orbánovském Maďarsku ILUZE (2018) od Kateřiny Turečkové, slyšet ji můžete na Radiu Wave nebo Radiu 1.